Röst och kommunikation – nå ut. Distans Live

Plats Stockholm

Rösten är ett effektivt redskap i din kommunikation. Hur du använder den kan hjälpa eller stjälpa ditt budskap. Din röst ska: höras, hålla och varieras så att andra lyssnar och förstår! Distans Live, via Zoom.

Boka kursen nu

Röstträning

Rösten är en muskelvana vi skaffat oss genom livet och som kan vara svår att utveckla och förändra på egen hand. Kursen utgår från deltagarnas upplevelser av vad yrke och fritid ställer för krav på rösten (du får en digital förfrågan före kursstart). Kursen ges på distans live – lärarledd i realtid via Zoom, se vidare nedan.

För vem

För dig som vill träna din talröst och bli bättre på att använda den rätt i olika situationer. Inga förkunskaper krävs, bara nyfikenhet och lust att göra din röst hörd.

Ur innehållet

Kursen ger en bas och förståelse för hur röstapparaten fungerar och hur kropp, andning, röst och tal kan samarbeta på ett bra sätt.

  • Varför låter våra röster så olika?
  • Hur hänger kropp, andning, röst och tal ihop?
  • Hur påverkas rösten av känslor och dagsform?
  • Hur ska jag göra för att få rösten att hålla och höras?
  • Hur kan jag variera och nyansera?
  • Hur får jag andra att lyssna och förstå?
  • Har kan jag utveckla mitt eget lyssnande?
  • Hur ska jag träna och vårda rösten?

Kursupplägg

Tre kurstillfällen, varannan onsdag 9/3, 23/3, 6/4. Varje kurstillfälle innehåller teori, reflektion och praktiska övningar som ger rösten utmaning och omsorg. Vi jobbar ibland i mindre grupper, där vi utbyter erfarenheter och stödjer varandras utveckling. Inför starten får du digitalt fylla i vad du upplever för krav på din röst och vad du har för mål med kursen.

Träning på egen hand

Mellan träffarna får du tid att skärpa din lyhördhet, nya insikter genom att lyssna på andras röster och träna din egen röst med stöd av kursmaterial.

Kursform: Zoom

Du kommer att få en länk från läraren före kursstart. Du behöver en dator med mikrofon och kamera och ha laddat ner ett gratis zoomkonto.

Material

Under kursen får du övningar och material sammanställda av kursledaren. Efter varje tillfälle får du en sammanfattning, tips på övningar och något att träna på till nästa gång.

Kursledare

Agneta Stolpe

Agneta Stolpe är logonom, regissör, sångerska och teamcoach som arbetar med personer och team som vill utveckla sin profession och kommunikativa förmåga.

Agneta är utbildad vid SMI (Stockholms musikpedagogiska institut) och flera andra högskolor inom röst, musikimprovisation, pedagogik, ledning och coachning.

Med lång erfarenhet från flera skolformer har hon som pedagog och ledare alltid lockats av att se och förstå sammanhang. Hur individens, situationens eller professionens möjligheter och motstånd påverkar helheten. Hon jobbar alltid i nära dialog med elever och uppdragsgivare och hennes ambition är att möta varje individ med lyhördhet, kunskap, humor och respekt.

Agneta Stolpe, logonom

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
09 mar 2022 - 06 apr 2022
On 18:00 - 20:15
Tillfällen
3
Studietimmar
9
Kurs-ID
1116768
Pris
2375 kr