Livet i förändring – ett existentiellt perspektiv

Plats Stockholm

Livet är alltid i rörelse, existentiellt sett. Vi förändras, vi söker förändring och ibland förändras livet på sätt vi inte kunnat förutse. Hur kan vi förhålla oss till det och leva livet i en riktning vi önskar?

Boka kursen nu

Innehåll

Med utgångspunkt i existensfilosofi och existentiell hälsa samtalar vi kring detta och vad det innebär att vara människa. Kursen ger dig möjlighet att stanna upp och reflektera under kunnig ledning.

Vi kommer att samtala om människans behov och livsvillkor och tar upp frågor som inkluderar relationer, lidande, känslor och mening, kopplat till egna erfarenheter för den som vill.

Upplägg

Kursledaren Joanna Tillberg ger en introduktion till existentiella grundtankar och hur livsupplevelser kan sättas i ett sammanhang. Korta föreläsningar och genomgångar varvas med övningar och diskussioner. Du får med dig ett coachande förhållningssätt, som du även kan använda framöver på egen hand.

Genom att reflektera i grupp och stämma av med oss själva får vi nya perspektiv och kan öka vår självmedvetenhet.

Vem kan gå?

Du som har intresse av frågor som berör livet och vår existens. Kursen riktar sig till dig som vill fördjupa dig i livsfrågor och utveckla tankar och resonemang. Du bör ha intresse av att ta del av andras tankar såväl som att dela med dig av egna. Inga förkunskaper krävs.

Urval av frågor som vi berör

  • Hur hanterar vi livets förändringar?
  • Hur kan vi påverka våra liv?
  • Existentiella centrala begrepp
  • Existentiell hälsa
  • Hur ser jag på mig själv och världen?
  • Hur påverkar en pandemi?

Mål och syfte

Ge en introduktion till ett existentiellt förhållningssätt och existentiell hälsa och därmed öppna för möjligheten att koppla dessa tankar till sitt eget liv. Att genom samtal och fördjupad kunskap ge nya perspektiv och på så sätt öka sin självmedvetenhet.

Studiematerial

Referenslitteratur och boktips för vidare läsning ges.

Kursledare

Joanna Tillberg arbetar som ledarskapscoach och existentiell samtalsledare. Hon är ICF Certifierad coach med inriktning och fördjupning i existentiell vägledning. Hon är jurist och samhällsvetare med arbetslivserfarenhet från såväl näringsliv som offentlig och ideell sektor.

Kursledare

Joanna Tillberg

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
16 mar 2022 - 06 apr 2022
On 18:00 - 20:15
Tillfällen
4
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1116727
Pris
1350 kr