Botanisk trädpromenad i Vasaparken. Vandring

Plats Stockholm

En behaglig och lärorik vandring i trädens tecken i sköna Vasaparken. När löven skiftar färg får vi stifta närmare bekantskap med några av våra svenska trädarter.

Boka kursen nu

Innehåll

Vi går in på varje arts yttre kännetecken, fortplantningssystem, frukter, utbredning med mera. I Vasaparken växer parklind, lönn, bok, ek, för att nämna några av alla trädslag.

Ledare för denna botaniska vandring är trädguiden och trädkunskapsläraren Charlotte Manliusdotter.

Om Vasaparken

Vasaparken är inte enbart parklek, bollplan och skridskobana, utan även en park med gräsytor, stora träd – såväl lövträddungar som barrträd, spegeldamm, stenpartier och slingrande gångvägar. Parken anlades kring sekelskiftet 1900 för idrott, lek och promenader – den första lekplatsen anlades redan 1911.

Inga förkunskaper krävs!

Samling och utrustning

Ta gärna med dig kikare för att titta upp i trädkronorna och förstoringsglas för att studera växtdelars detaljer. Klä dig efter väder! Samlingsplats anges i kallelsen.

Kursledaren

Kursledaren och guiden Charlotte Manliusdotter är utbildad i trädkunskap och trädguidning vid Nordens folkhögskola Biskops-Arnö. Där har hon även studerat träd i folktro och mytologi samt har praktiserat trädguidning. Sedan många år tillbaka leder Charlotte dels botaniska, dels folkloristisk-mytologiska trädpromenader och lektioner vid olika folkhögskolor, föreningar och samfund.

Kursledare

Charlotte Manliusdotter

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
08 okt 2021 - 08 okt 2021
Fr 14:00 - 17:00
Tillfällen
1
Studietimmar
4
Kurs-ID
1104758
Pris
350 kr