Läketräd - för matlagning och hälsa

Plats Stockholm

Vandra bland Karlbergsparkens ståtliga läketräd i knoppningens tid. Vad är ätbart och vad främjar hälsa? En kunskapsmättad vårkväll med Marie-Louise Eklöf som ciceron.

Boka kursen nu

Innehåll

Vi vandrar i vackra Karlbergsarken där läketräden under decennier fått plats att breda ut sina kronor. Under vandringen berättar Marie-Louise om vad som definierar ett träd och en buske.

Du lär dig om växtsätt och om de aktiva ämnena som finns i bark, blad och i trädens knoppar. Vi smakar på knoppar för att du lättare ska lära dig känna igen de svenska träd som bjuder oss hälsa. Låt dig tjusas av vårväntande knoppar och deras terapeutiska potential.

Samling och avslutning

Samling på Inspira, ett grönt apotek, för att därifrån vandra ner till Karlbergsparken. Vid riktigt ruskväder kortas vandringen ner och avslutas i stället med en föreläsning på Inspira.

Klädsel

Klä dig klokt efter väderlek!

Kursledaren

Kursledare Marie-Louise Eklöf är utbildad i örtterapi och fytokemi och räknas till en av de främsta i Sverige på området vilda växter och deras användning.

Covid-19

Det är av stor vikt att var och en tar sitt ansvar för att förhindra smittspridning av covid-19. Tänk på att hålla avstånd, även om kursen hålls utomhus. Ta gärna på ett munskydd!

Kursledare

Marie-Louise Eklöf

Marie-Louise Eklöf har en fyraårig engelsk utbildning i fytomedicin, läran om örternas kemiska ämnen och deras verkan i kroppen. Hon har under många år gett föreläsningar, kurser och behandlingar om och med örter. Sedan 1995 driver hon Inspira, det Gröna Apoteket och har ett samarbete med Folkuniversitetet sedan 2017.

Marie-Louise har skrivit tre böcker som getts ut på Norstedts förlag, som alla handlar om örter.

Marie-Louise Eklöf

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
21 apr 2021 - 21 apr 2021
On 17:00 - 18:30
Tillfällen
1
Plats
Rörstrandsgatan 42, 11340 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
2
Kurs-ID
1100439
Pris
350 kr