Känslor och tankar hos djuren vi äter-Per Jensen

Plats Stockholm

Om känslor och tankar hos höns och andra djur vi äter , berättar etolog Per Jensen i sin föreläsning. Forskningen visar att våra lantbruksdjur är smarta, har personlighet och kan visa empati, innan de hamnar i grytan.

Boka kursen nu

Innehåll

Höns är världens vanligaste fågel och det överlägset vanligaste djuret i matproduktionen. Precis som andra djur vi äter omgärdas de av negativa fördomar – virriga höns, smutsiga grisar, dumma kor. Men forskningen har med eftertryck visat att det är helt fel och att våra lantbruksdjur är betydligt smartare än de flesta tror.

Höns har ett rikt socialt liv med ett avancerat språk, de kan räkna och visar empati. Grisar är läraktiga och har personlighet och kor är känsliga och avskyr när man skriker åt dem.

Per Jensen gör en exposé över de mer okända sidorna av det inre livet hos våra allra vanligaste djur.

Han kryddar med exempel från sin nyutgivna bok Världens vanligaste fågel – en kärleksförklaring till höns, som även finns med till försäljning. Per Jensen har tidigare givit ut Djurens känslor – och vår känsla för djur, som han också tar avstamp i under kvällen.

Föreläsaren

Per Jensen är professor i etologi (djurens beteende) verksam vid Linköpings universitet. Han är kunnig och omtyckt föreläsare och är mycket förtjust i djur, speciellt hundar. Han är författare till en rad böcker om djurs beteende.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
22 mar 2022 - 22 mar 2022
Ti 18:00 - 20:00
Tillfällen
1
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
2
Kurs-ID
1099662
Pris
100 kr