Filosofera med konst

Plats Helsingborg

Vad är frihet, kärlek, och meningen med livet? Välkomna att, under H22, delta i existentiella samtal med utgångspunkt i offentliga konstverk i Helsingborg!

Boka reservplats
Under H22 anordnar Folkuniversitetet, i samverkan med Helsingborgs kulturförvaltning, arrangemang för hjärta och sinne. Filosofera med konst innebär att vi tittar på ett utvalt offentligt konstverk och utforskar vilka frågor, tankar och känslor det väcker i oss. Hur talar just det verket till oss?

Under tiden som vi filosoferar så kanske ett tema utkristalliserar sig. Detta tema utforskar vi sedan förutsättningslöst tillsammans. Vi behöver inte komma fram till något, och vi behöver inte tycka samma. Faktum är att ju mer olika vi tycker, desto roligare har vi. Vi låter oss förundras över de tankar som konstverket väcker i oss och låter det vara en spegel i vårt samtal kring de existentiella frågorna. Det är kul att filosofera, och alla kan vara med!

Filosofera med konst leds av Karin Bergquist som arbetar som skådespelare inom scen, film och tv sedan 1998 då hon gick ut Teaterhögskolan i Göteborg. Sedan ett år tillbaka är hon även utbildad ledare för existentiella samtal i grupp (vid Existentiellt forum i Stockholm), samt utbildad skogsbadsguide vid Scandinavian Nature and Forest therapy Institute. Under H22 håller Karin även en kurs i teaterimprovisation samt guidar i Skogsbad.

Startplats: Ingången till bryggan som leder ut till Pålsjö kallbadhus

Längd: 90 minuter

OBS! Begränsat antal platser. Föranmälan krävs och görs via knappen nedan.

Kursledare

Karin Bergquist

Har du frågor?

Kontakta Cecilia Winning Måwe

cecilia.winning-mawe@folkuniversitetet.se

Tid
21 jun 2022 - 28 jun 2022
Ti 17:30 - 19:00
Tillfällen
1
Plats
Drottninggatan 151, 254 33 Helsingborg
Visa på karta
Studietimmar
1
Kurs-ID
1141133
Pris
0 kr