Skogsbad-OBS! Framflyttat till den 2/7

Plats Helsingborg

Naturen talar- vill du lyssna? Följ med på skogsbad och låt dina sinnen få "bada" i naturen.

Boka kursen nu
Under H22 anordnar Folkuniversitetet, i samverkan med Helsingborgs kulturförvaltning, arrangemang för hjärta och sinne. Skogsbad, Shinrin-yoku, är en form av naturterapi som ursprungligen kommer från Japan. Genom att kravlöst vistas i naturen, att i sakta mak vandra eller bara vara, ges en lång rad goda effekter på kropp och själ.

Visste du till exempel att skogen sänder ut signaler, som gör att vårt immunförsvar stärks? Pulsen sänks, blodtrycket stabiliseras, och minne och sömn förbättras. Vi får bara vara, och det är även bra för själen! Skogsbad handlar om att låta våra sinnen ”bada” i naturen. När vi saktar ner på tempot och upplever den, istället för använder den, så kan vi få tag på naturens läkande kraft. Guiden visar vägen och öppnar dörrarna till dessa upplevelser. Det enda du behöver göra är följa med. Varmt välkomna på ett avslappnande skogsbad!

Skogsbadet leds av Karin Bergquist som arbetar som skådespelare inom scen, film och tv sedan 1998 då hon gick ut Teaterhögskolan i Göteborg. Sedan ett år tillbaka är hon även utbildad ledare för existentiella samtal i grupp (vid Existentiellt forum i Stockholm), samt utbildad skogsbadsguide vid Scandinavian Nature and Forest therapy Institute. Under H22 håller Karin även en kurs i teaterimprovisation samt leder arrangemanget "Filosofera med konst".

Ha på dig kläder efter väder och ett par sköna skor att gå i, ta gärna med en extra tröja med eftersom vi tillbringar mycket tid i stillhet. Sittdyna eller liggunderlag rekommenderas (en sittdyna kan göras av en dagstidning stoppad i en plastpåse).

Startplats: Parkeringen vid Villa Thalassa, Pålsjö skog

Längd: 120 minuter

OBS! Begränsat antal platser. Föranmälan krävs och görs via knappen nedan.

Kursledare

Karin Bergquist

Har du frågor?

Kontakta Cecilia Winning Måwe

cecilia.winning-mawe@folkuniversitetet.se

Tid
19 jun 2022 - 19 jun 2022
Sö 10:00 - 12:00
Tillfällen
1
Plats
Pålsjö Skog, 25433 Helsingborg
Visa på karta
Studietimmar
2
Kurs-ID
1141015
Fåtal platser kvar
Pris
0 kr