Konstpaus – meditativa betraktelser

Plats Helsingborg

Sänk pulsen genom att meditera kring konst! Folkuniversitetet i samverkan med Helsingborgs kulturförvaltning bjuder in till meditativa betraktelser, under ledning av Lars Hain, vid några av stadens offentliga konstverk.

Boka kursen nu
Den offentliga konsten finns över hela Helsingborg. I samband med H22 bjuder Folkuniversitetet, i samverkan med Helsingborgs kulturförvaltning, in till ett antal exklusiva guidade meditationer med fokus på några utvalda konstverk. Ta tillfället i akt att ta en "konstpaus"; att upptäcka konsten i staden genom en guidad meditation.

Meditationerna leds av Lars Hain som sedan 25 år arbetar med energirelaterade metoder för hållbar prestation och hälsa. Lars Hain har bland annat genomfört meditationer på Moderna Muséet i Malmö och Göteborgs Konstmuséum. Meditationen ger betraktaren en möjlighet att släppa sin stress och komma in i ett mer gynnsamt fokus på det utvalda verket. Meditationen bjuder in till en resa utanför tid och rum. Efteråt erbjuds möjligheten att ställa frågor.

Meditationerna kan ske sittande, stående och/ eller gående. Mjuka och oömma kläder anpassade efter väder rekommenderas.

Alla kan meditera! Du behöver inte ha mediterat innan för att delta. OBS! Meditation sänker blodtrycket och öppnar upp sinnet. Du ska inte lida av fysisk eller psykisk åkomma som gör det olämpligt att meditera. Är du osäker på om du kan meditera av sådana orsaker, ska du först kontakta din läkare. Deltagandet sker på eget ansvar.

En kulturupplevelse för hjärta och sinne!

Startplats: Entrén till Helsingborgs Stadsbibliotek

Längd: 90 minuter

OBS! Begränsat antal platser. Föranmälan krävs och görs via knappen nedan.

Har du frågor?

Kontakta Cecilia Winning Måwe

cecilia.winning-mawe@folkuniversitetet.se

Tid
16 jun 2022 - 23 jun 2022
To 17:30 - 19:00
Tillfällen
1
Plats
Bollbrogatan 1, 25225 Helsingborg
Visa på karta
Studietimmar
1
Kurs-ID
1140770
Pris
0 kr