Livet i förändring – ett existentiellt perspektiv

Plats Helsingborg

Livet är alltid i rörelse, existentiellt sett. Vi förändras, vi söker förändring och ibland förändras livet på sätt vi inte kunnat förutse. Hur kan vi förhålla oss till det och leva livet i en riktning vi önskar?

Boka kursen nu

Innehåll

Med utgångspunkt i existensfilosofi och existentiell hälsa samtalar vi kring detta och vad det innebär att vara människa. Kursen ger dig möjlighet att stanna upp och reflektera under kunnig ledning.

Vi kommer att samtala om människans behov och livsvillkor och tar upp frågor som inkluderar relationer, lidande, känslor och mening kopplat till egna tankar och livserfarenheter.

Upplägg

Kursledaren Joanna Tillberg ger en introduktion till existentiella grundtankar och hur livsupplevelser kan sättas i ett sammanhang. Korta föreläsningar och genomgångar varvas med övningar och diskussioner. Du får med dig ett coachande förhållningssätt, som du även kan använda framöver på egen hand.

Genom att reflektera i grupp och stämma av med oss själva får vi nya perspektiv och kan öka vår självmedvetenhet.

Vem kan gå?

Du som har intresse av frågor som berör livet och vår existens; du som vill fördjupa dig i livsfrågor och utveckla tankar och resonemang. Du bör ha intresse av att ta del av andras tankar såväl som att dela med dig av egna. Inga förkunskaper krävs.

Urval av frågor som vi berör

  • Hur hanterar vi livets förändringar?
  • Hur kan vi påverka våra liv?
  • Existentiella centrala begrepp
  • Existentiell hälsa
  • Hur ser jag på mig själv och världen?
  • Hur påverkar en pandemi?

Sagt av tidigare deltagare

”Jag har mått så bra av våra träffar, tänk om vi kunde fortsätta träffas så här på onsdagarna?”Det känns viktigt att prata om dessa frågor – det vill jag göra mera!” ”Kursen var mycket bra och jag rekommenderar den hej vilt” ”Skulle kunna gå den igen”

Kursledare

Joanna Tillberg arbetar som ledarskapscoach och existentiell samtalsledare. Hon är ICF Certifierad coach med inriktning och fördjupning i existentiell vägledning. Som jurist och samhällsvetare har hon arbetslivserfarenhet från såväl näringsliv som offentlig och ideell sektor.

Datum

Tisdag 28/6 18.00-20.00
Torsdag 30/6 18.00-20.00
Tisdag 5/7 18.00-20.00
Onsdag 6/7 18.00-20.00

Kursledare

Joanna Tillberg

Har du frågor?

Kontakta Cecilia Winning Måwe

cecilia.winning-mawe@folkuniversitetet.se

Tid
28 jun 2022 - 06 jul 2022
Ti 18:00 - 20:00
On 18:00 - 20:00
To 18:00 - 20:00
Tillfällen
4
Plats
Trädgårdsgatan 25, 25224 Helsingborg
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1139556
Pris
1350 kr