Prova på Tai Chi

Plats Göteborg

Är du nyfiken på Tai Chi? Under denna lördagsförmiddag får du möjlighet att utforska och lära dig mer tillsammans med vår kursledare Tintin!

Boka kursen nu

Tai Chi är en typ av kinesisk Kung Fu med en historia på mer än 600 år. Det finns också många stilar av Tai Chi. Idag tränar vi Baduanjin, som är de 8 väsentliga rörelserna med ursprung från Shaolin Temple Bodhidharma Sutra. Jin betyder essens.

Symbolen för Tai Chi är åtta hexagram. Rörelserna motsvarar de åtta riktningarna i de himmelska konstellationerna. Tai Chi-diagrammet innehåller yin och yang, solen är yang och månen är yin. Yin och yang är i harmoni, det vill säga balans.

När man tränar Tai Chi är nedre delen av magen alltid åtdragen. Andningen bör följa med rörelsen. Handlingen följer andningen. Andas ut när du trycker och använder kraft, andas in när du drar dig tillbaka.

Att träna Tai Chi kan stärka kroppen, reglera kroppens inre cirkulation och få människor att känna sig fridfulla och glada. Lämpligt för träning varje morgon och kväll.

Ha gärna på dig löst sittande kläder och lämpliga skor.

Kursledare

Tintin Sverredal

– Jag lär inte bara ut språk, utan också om Kina både under gamla tider och i nutiden, till exempel geografi, historia, folkliga traditioner och traditionell musik.

Vi har valt en bok som heter Lai ba som vår lärobok, skriven av Henrik Bengtsson. Genom den lär sig eleverna bland annat pinyin (ljudskrift), kinesiska skrivtecken, användbara fraser för olika vardagssituationer. Och dessutom brukar jag utöver boken alltid lära ut kinesisk kalligrafi och särskilda teman om kinesisk kultur som grupparbeten.

Tintin Sverredal

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kurs.goteborg@folkuniversitetet.se

Tid
27 aug 2022 - 27 aug 2022
Lö 10:00 - 11:30
Tillfällen
1
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
2
Kurs-ID
1142770
Pris
300 kr