Lär känna din menscykel Distans Live

Plats Distans

En inspirerande föreläsning på distans om kvinnokroppen och ditt välmående. Tips och råd om hur du kan få ut det bästa av din menscykel!

Boka kursen nu

Kursinnehåll

Kroppen går igenom flera faser av förändring, de mest kända är förmodligen puberteten och klimakteriet. För många är även graviditet och amning perioder som innebär påfrestningar för kroppen.

Även den månatliga menscykeln förändrar kroppen och påverkar ofta vardagen på olika sätt. Under den här online-föreläsningen lär du dig mer om det som händer i kroppen under menscykelns olika faser och hur du kan använda det till din fördel.

Under föreläsningen går du igenom följande teman:

  • grundläggande kunskap om menscykeln och vad som händer i kroppen
  • hur mat påverkar ditt mående
  • när och hur är det bäst att träna
  • när bör du/bör du inte ta avgörande beslut
  • hur påverkas kvinnokroppen av stress
  • aktuell forskning kopplat till ämnet
  • tips och verktyg för att göra bra val i din vardag och må bättre

Kursupplägg

Kursen hålls helt online. Föreläsningen görs via Zoom där även diskussion i smågrupper är möjlig. Du deltar i kursen på angiven dag och tid.

Förkunskaper

Föreläsningen kräver tillgång till dator.

Denna föreläsning är öppen för alla. Du behöver inga förkunskaper, men du är intresserad av hur menscykeln fungerar och vad du kan göra för att må bättre vid till exempel PMS.

Kursmaterial

Zoom ingår i kursavgiften, när du anmält dig får du instruktioner om hur du går tillväga för att använda programmet.

Medverkande

Caroline Vass

Min önskan är att man ser hälsa som hållbart och holistiskt. Hur får man allt att fungera ihop? Alla delar behöver varandra.

Hälsa betyder någonting annat för alla, framförallt är det helt individuellt var du står någonstans. Kanske innebär hälsa att sluta med socker för en person, medan en annan behöver bättre rutiner när de ska sova. Oavsett var du befinner dig på din resa så ser jag fram emot att få vara en del av den. Genom coachande lärosätt och konkreta verktyg får du en bra början på din resa.

Jag har i botten en fil.kand i europakunskap och arbetsrätt. Har utbildat mig inom digital design samt gått hälsocoach utbildning och nutritionist.

Jag är en positiv och passionerad kvinna med en törst efter kunskap. Jag älskar att lära mig nytt och att dela med mig av det. Jag är nyfiken på livet och allt det har att erbjuda. Är även mamma till två killar.

Kunskap är makt sägs det och så är det verkligen. När man har kunskapen om framförallt sin egen kropp och hälsa, kan du göra förändringar som är bäst för dig. Det finns ingenting som är så givande när jag får lära ut och du går därifrån med aha upplevelser.

Caroline Vass

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
15 nov 2020 - 15 nov 2020
Sö 14:00 - 16:15
Tillfällen
1
Studietimmar
3
Kurs-ID
1077732
Pris
245 kr