Prova på - Röst och kommunikation. Distans Live

Plats Distans

Rösten är ett effektivt redskap i din kommunikation. Hur du använder den kan hjälpa eller stjälpa ditt budskap. Din röst ska: höras, hålla och varieras så att andra lyssnar och förstår! Prova på går via Zoom.

Boka kursen nu

Du får träffa kursledaren (via Zoom) som presenterar kursens upplägg och några praktiska exempel på träning för rösten. Presentationen är cirka 30 minuter lång.

För dig som vill träna din talröst och bli bättre på att använda den rätt i olika situationer. Inga förkunskaper krävs, bara nyfikenhet och lust att göra din röst hörd.

Ur innehållet i ordinarie kurs med planerad start den 28/9.

  • Varför låter röster så olika?
  • Hur hänger kropp, andning och röst ihop?
  • Hur kan jag träna och vårda rösten?
  • Hur får jag andra att lyssna?
  • Hur kan rösten varieras?
  • Hur får jag rösten att höras och hålla?
  • Hur får jag till bra pauser och betoningar?
  • Hur påverkas rösten av dagsform och känslor?

Kursupplägg ordinarie kurs

Kursen ges i realtid via Zoom.Varje kurstillfälle innehåller teori, reflektion och praktiska övningar som ger rösten omsorg och utmaning. Ibland jobbar vi i mindre grupper, men oftast tillsammans. Möjlighet till individuella råd. Inför starten får du digitalt fylla i vad du har för krav på din röst och vad du har för mål med kursen.

Mellan träffarna övar du hemma med stöd av kursmaterial och skapar ditt eget röstgym.

Kursledare

Agneta Stolpe

Agneta Stolpe är logonom, regissör, sångerska och teamcoach som arbetar med personer och team som vill utveckla sin profession och kommunikativa förmåga.

Agneta är utbildad vid SMI (Stockholms musikpedagogiska institut) och flera andra högskolor inom röst, musikimprovisation, pedagogik, ledning och coachning.

Med lång erfarenhet från flera skolformer har hon som pedagog och ledare alltid lockats av att se och förstå sammanhang. Hur individens, situationens eller professionens möjligheter och motstånd påverkar helheten. Hon jobbar alltid i nära dialog med elever och uppdragsgivare och hennes ambition är att möta varje individ med lyhördhet, kunskap, humor och respekt.

Agneta Stolpe, logonom

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
24 aug 2022 - 24 aug 2022
On 18:00 - 18:45
Tillfällen
1
Studietimmar
1
Kurs-ID
1146841
Pris
0 kr