Biblioterapi – läsa för att leva, fördjupning Dist

Plats Distans

Genom författares skildringar av känslotillstånd och händelser kan du som läsare spegla ditt inre liv. Vi fördjupar oss än mer i litterära texter och utforskar oss själva genom litteraturen. Via Zoom i realtid.

Boka reservplats

Inom biblioterapin används litteratur som utgångspunkt för att utforska tankar, känslor, minnen och framtidsdrömmar. Du bör ha viss kännedom om biblioterapi och erfarenhet av att diskutera litteratur.

Biblioterapi är ett samlingsnamn för olika aktiviteter kring utforskandet av tankar och känslor kopplat till läsning av litteratur. Att ta del av andras texter ger distans och nya perspektiv på tillvaron och den livssituation man befinner sig i. På kursen kommer det även att finnas inslag av kreativt skrivande med terapeutisk potential. Att dela med sig och läsa högt ur egna texter är ett frivilligt inslag i kursen.

Vem kan gå?

Du behöver ha viss kunskap om vad biblioterapi som läs- och diskussionsmetod handlar om, men du behöver inte nädvändigtvis ha gått en biblioterapikurs. Kursen ger inte bakgrund till biblioterapin som de andra kursalternativen gör. Den vänder sig till dig som är fortsatt nyfiken på biblioterapi och livets stora frågor. Du ska ha ett intresse av att ta del av andras upplevelser och även att dela med dig av egna.

Distans via Zoom

Kursen ges på distans i realtid, via Zoom. Du får en kurslänk från läraren före kursstart. Ingen inspelning,

Kursdatum

Fem måndagskvällar 14/3–11/4.

Kursledare

Håkan Mattsson är författare, samtalsterapeut och pedagog.

– Jag har under mitt liv vänt mig till litteratur och skrivandet i olika livsskeenden när jag har känt behov av perspektiv. Genom en högskoleutbildning i biblioterapeutiska arbetssätt på Ersta Sköndal Bräckes högskola fIck jag tillgång till en spännande metod kring detta och har integrerat det i mitt arbete som terapeut. Jag har även studerat litteraturvetenskap och har en masterutbildning i kreativt skrivande och litterär gestaltning.

Omdömen från tidigare deltagare

-Vilken trevlig kurs du har hållit! Är så glad att jag har varit med på denna resa.
-Jag vill gå vidare med detta pimplande i själens lagrade erfarenheter.
-Har varit väldigt meningsfulla måndagar och jag har verkligen fått mersmak.
-Ett varmt tack för denna fantastiskt givande kurs i biblioterapi! Tack vare dig som ledare och alla härliga deltagare skapades en trygg gemenskap där vi kunde dela tankar och känslor med varandra. Ser redan fram emot fortsättningen.

Kursledare

Håkan Mattsson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
14 mar 2022 - 11 apr 2022
Må 17:00 - 19:15
Tillfällen
5
Studietimmar
15
Kurs-ID
1118879
Pris
1550 kr