Arytmi - rytmrubbningar i hjärtat

Plats Stockholm

En arytmi kan innebära allt från några extraslag till förmaksflimmer i hjärtat. Hjärtat kan slå orytmiskt i viloläge liksom vid fysisk aktivitet. När ska jag söka hjälp? Kan jag fortsätta träna? Hur blir jag av med besvären?

Boka kursen nu

Innehåll

Arytmi är ett samlingsnamn för störningar i hjärtats rytm. Det är ett obehag som både äldre och yngre känner igen,

Föreläsare Anders Englund berättar om orsaker till att hjärtats rytm inte fungerar normalt, vilka arytmier som finns och hur de ska utredas och behandlas. Det finns idag fantastiska behandlingsmetoder, men det skiljer sig för varje typ av hjärtrytmrubbning. Även arytmier och fysisk träning kommer att belysas. Anders Englund inleder med en genomgång av hjärtats anatomi och fysiologi.

Mål och målgrupp

Föreläsningen riktar sig till dig som vill veta mer om hjärtat och störningar i hjärtats rytm. Råd om vad du kan göra själv och hur du ska söka hjälp i vården kommer att ges. För dig som tränar kommer arytmier och fysisk träning att diskuteras. Tid för frågor finns i anslutning till föreläsningen.

Föreläsaren

Föreläsare är Anders Englund, docent och överläkare på GHP Arytmicenter Stockholm. Han är specialist på arytmier och har ett särskilt intresse för fysisk tränings effekter på hjärtat. Anders Englund är en anlitad föreläsare och har bland annat föreläst för Vasaloppets veteranklubb.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
17 mar 2020 - 17 mar 2020
Ti 18:00 - 20:15
Tillfällen
1
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
2
Kurs-ID
1041357
Pris
250 kr