Ålderism och äldre personers röster

Plats Stockholm

Fotoskolan STHLM:s YH-utbildning Visuell Kommunikatör Fotograf har tolkat Karolinska institutet/Aging Research Centers (ARC) forskning om åldrande i bild. Resultatet visas i en utställning på Kungstensgatan 45 vecka 9-11.

Boka kursen nu

Gratis föreläsning som ges i anslutning till utställningen (välj alternativ "deltagare betalar" vid bokning.Priset är 0:-).Vid föreläsningen ges en introduktion till samarbetet mellan Fotoskolan STHLM och Aging Research Center (ARC) på Karolinska institutet. ARC är ett forskningscentrum som etablerades av Karolinska institutet och Stockholms universitet år 2000.
ARC är internationellt erkänt för sin forskning om hälsa, hälsotrender och ojämlikhet i hälsa bland äldre personer, liksom hjärnans åldrande och demensprevention.

Förutfattade meningar kring personers förmågor och kapacitet utifrån ålder har funnits i alla tider, men först på senare tid blivit ett begrepp genom ”ålderism”. Oftast relaterar ålderism till äldre personer och denna föreläsning tar upp både den historiska aspekten samt exempel på hur ålderism kan manifestera sig. Dessutom får vi ta del av äldre personers egna tankar om sig själva och sitt åldrande.

Föreläsare: Neda Agadi och Isabelle von Saenger.
Neda Agahi är forskare vid ARC och intresserar sig bland annat för åldrandet i ett livsloppsperspektiv, med fokus på levnadsvanor och socioekonomiska faktorer.
Isabelle von Saenger är forskningsassistent på ARC med folkhälsovetenskaplig bakgrund. Hon är också projektledare för Art & Science samarbetet med Fotoskolan STHLM.

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se