Föreläsning: Känslan av sammanhang i pandemitider

Plats Distans

Vilka byggstenar består hälsa av? Vi möter professorn och docenten för att lära oss mer om känsla av sammanhang. Föreläsningen hålls i realtid och är öppen för både civilsamhället och arbetslivet.

Föreläsningens tema är KASAM (känslan av sammanhang) i pandemitider. Föreläsaren ger oss kunskaper gällande att flytta fokus från diagnoser och sjukdom till den positiva upplevelsen av att må bra. Vi kommer att få höra om salutogena faktorer. Vad betyder det?

  • Salus = hälsa
  • Genes = ursprung

Vem är föreläsaren?

Monica Eriksson, Senior Professor i folkhälsovetenskap med inriktning hälsofrämjande, tidigare verksam vid Institutionen för hälsovetenskap, Högskolan Väst, Trollhättan. Monica har sedan lång tid tillbaka intresserat sig för hur det kan komma sig att vissa personer klarar av påfrestningar och stress bättre än andra, givet samma omständigheter. Fokus i hennes forskning ligger i människors resurser och förmågor, det som fungerar och som leder till hälsa och välbefinnande istället för att lägga kraft på att undersöka brister och tillkortakommanden och utreda orsaker till sjukdom. Tidigare arbetat som socialkurator vid ett sjukhus och verksamhetsledare för en takorganisation för personer med funktionsvariation. Forskare är hon sedan 2005.

Praktisk information

Föreläsningen hålls på Folkuniversitetets Youtube-kanal och går ej att lyssna till i efterhand. Ingen anmälan krävs. Det är bara att dyka upp online.

Vid frågor

info.ostersund@folkuniversitetet.se eller 063-10 60 60.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst Östersund

info.ostersund@folkuniversitetet.se

Tid
25 maj 2021 - 25 maj 2021
Ti 11:00 - 12:00
Tillfällen
1
Studietimmar
1
Kurs-ID
1102014
Pris
0 kr