Workshop Gör egen tvål , grundkurs

Plats Borås

Lär dig att skapa din egen hantverkstvål från grunden! Denna kurs är perfekt för dig som vill utforska konsten att göra tvål med naturliga ingredienser och utan några som helst tillsatser.

Boka nu

Kursinnehåll:
Introduktion till tvåltillverkning: Vi går igenom de grundläggande principerna för att göra egen tvål och varför hantverkstvål är så speciell.
Recept och beräkningar: Du får lära dig hur man räknar på egna recept så att du själv kan bestämma vad din tvål ska innehålla. Vi går igenom olika oljor, fetter och doftämnen, och hur de påverkar den färdiga tvålen.
Säkerhet: Säkerhet är viktigt när man arbetar med tvåltillverkning. Ta med dig skyddshandskar och skyddsglasögon, då vi kommer att arbeta med lut och andra ingredienser som kräver försiktighet.

Tillverkningsprocessen: Steg-för-steg lär vi oss att göra hantverkstvål från grunden. Vi använder endast naturliga ingredienser och undviker halvfabrikat, konserveringsmedel och andra tillsatser.

Praktisk övning: Deltagarna får själva prova på att göra tvål under handledning av kursledaren. Du får med dig egenhändigt tillverkade tvålar hem!

Förkunskaper:
Inga förkunskaper krävs för denna kurs. Den är designad för nybörjare som vill lära sig grunderna i tvåltillverkning.

Utrustning:
Skyddshandskar
Skyddsglasögon

Fortsättningskurs:
Efter att ha gått denna kurs har du de grundläggande kunskaper som behövs för att gå vidare till vår avancerade kurs i tvåltillverkning.

Kursledare

Eva Habacke

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Borås

info.boras@folkuniversitetet.se

Kursperiod
8 okt 2024 - 8 okt 2024
Tisdag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
tis 8 okt 2024 kl 18:00-20:30
Plats
Alingsåsvägen 6, 50435 BORÅS
Visa på karta
Studietimmar
3
Kurs-ID
309341
Pris
750 kr