Filma och redigera med iPhone, fortsättning

Plats Stockholm

I denna fortsättningskurs ligger fokus på tekniken, hur du får till ett bra ljud och proffsigt ljus. Kursen hjälper dig utveckla ditt filmande för sociala medier. Du lär dig även viktiga klipptekniker och övergångar.

Boka kursen nu

Mål

Syftet är att du ska kunna producera rörligt innehåll för webben med din iPhone på ett kostnadseffektivt sätt. Vi fördjupar oss i filmdramaturgi och vi går in på dokumentärfilmning och dess teoretiska delar.

Målgrupp

Kursen riktar sig till vana användare av sociala medier, videobloggare och marknadsavdelningar som jobbar med sociala medier och vill höja kvalitet på såväl filmmaterial som budskap till en professionell nivå.

Förkunskaper

Du har gått vår grundkurs Filma och redigera med iPhone eller har motsvarande kunskaper. Du är en van iPhone- och iMovie-användare.

Innehåll

  • Genomgång av några grunder: dramaturgi, upphovsrätt
  • Kamerarörelser, bildkomposition och bildperspektiv
  • Ljudteknik och olika mikrofontyper för olika ändamål
  • Dokumentärfilm och manus
  • Redigering av videor såsom intervjuer, internfilm mm
  • Videopublicering och sociala medier
  • Vi kommer att titta på olika klipptekniker/övergångar

Material

Du tar med din iPhone med tillhörande laddare och hörlurar. Har du en nyare iPhone med lightning-kontakt behöver du en adaptersladd för 3.5-ingång (lightning till 3.5 för äldre hörlurar). Du ser till att du har gratis appen Apple iMovie installerat.

Undervisningsform

I kursen används bara iPhone och inga datorer då fokus ligger på enkel och snabb redigering för direkt uppladdning på sociala medier eller Youtube. Du kommer att behöva avsätta viss tid för eget arbete mellan kurstillfällena i form av hemuppgifter som vi tillsammans går igenom under varje lektionstillfälle.

Kursledare

Våra kursledare är goda pedagoger med gedigen och kvalificerad utbildning samt praktisk yrkeserfarenhet av det ämne som de undervisar i.

Om Covid-19

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna så att deltagarna inte är för nära varandra.

Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta - se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs.

För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Kursledare

Alex Blext

Alex Blext arbetar som grafisk formgivare.

Han är dels anställd på en revisions och konsultbyrå och bedriver dels egen verksamhet med inriktning på grafisk formgivning.

Alex är utbildad projektledare vid Grafiska institutet och har idag mer än 15 års yrkeserfarenhet.
Som lärare utgår Alex från deltagarnas önskemål och framtida behov inom ämnet för att optimera kursinnehållet och göra det mer relevant för eleven.

Alex Blext

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
04 okt 2021 - 25 okt 2021
Må 18:00 - 21:00
Tillfällen
4
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1105614
Pris
2950 kr