Filmredigering Adobe Premiere Pro, fortsättning NY

Plats Stockholm

Du vill öka och effektivisera dina kunskaper i Adobe Premier Pro? Då är denna kurs perfekt för dig! Bland mycket annat lär du dig arbeta med olika sätt att organisera film, kontinuitetsklippning och maskering.

Boka kursen nu

Mål

Vi går igenom hur du kan effektivisera din film-redigeringsprocess och anpassa den för olika behov. Allt ifrån hur du kan klippa med en upplevelse av kontinuitet och följa konventioner inom olika genrer, lägga till mera avancerade film och ljud effekter, hur du kan organisera och redigera men också anpassa video för olika plattformar på mobil och dator.

Målgrupp

Den här kursen är till för dig som vill lära dig klippa och redigera digitalvideo på ett smart och mer avancerat sätt med Adobe Premiere Pro CC.

Förkunskaper

För att gå kursen behöver du ha deltagit i vår grundkurs, eller ha motsvarande kunskaper. Du har förmåga att arbeta med olika program i Windows- eller macOS-miljö. Du behärskar grundläggande filhantering för att skapa mappar, att spara och öppna filer och kunna orientera dig i Utforskaren/Filhanteraren.

Kursmoment

  • Kontinuitetsklippning
  • Filmanalys av redigering i olika genrer
  • Olika verktyg för klippning av film
  • Maskeringsmask för olika ändamål
  • Effektivare arbetsflöde för organisering, ihopsättning och redigering
  • Animera grafik med keyframes

Material

Du kan, men behöver inte, ta med ditt eget filmmaterial till kursen, t ex filmer från iPhone/Android, video/systemkamera eller liknande. Gamla filmer som är omgjorda från smalfilm och Hi-8 går bra att redigera om de finns som separata filmfiler på en hårddisk, på ett USB, i din Dropbox eller liknande.

Undervisningsform

Gruppen består för tillfället av begränsat antal deltagare så det går bra att hålla avstånd. Gruppundervisning och viss individuell handledning. Kursen hålls i datorsal (Mac). Det går också bra att ta med egen laptop om du har Windows/macOS med senaste version av Premiere Pro CC.

Kursledare

Våra kursledare är goda pedagoger med gedigen och kvalificerad utbildning samt praktisk yrkeserfarenhet av det ämne som de undervisar i.

Om Covid-19

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna så att deltagarna inte är för nära varandra.

Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta - se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs.

För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Kursledare

Joakim Thörn

Kursledare är filmregissören, manusförfattaren och filmklipparen Joakim Thörn.

Joakim är utbildad i filmregi på Stockholms dramatiska högskola. Hans kortfilmer och reklamfilmer har visats på filmfestivaler i Europa och har belönats med Efter Bergman-stipendiet och Guldägget. Joakims första jobb i filmbranschen var att skriva manus till ICA:s numera klassiska reklamfilmsserie. Joakim är en auteur som med ett konstnärligt angreppssätt fångar filmprocessens olika delar.

Joakim Thörn

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
18 nov 2021 - 16 dec 2021
To 18:00 - 21:00
Tillfällen
5
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1105361
Pris
4350 kr