FRAMFLYTTAD: Föreläsningsserie: Scenkonst - del 2

Plats Umeå

Välkommen till del två ur föreläsningsserien "Scenkonst" som leds av teatervetaren Ottiliana Rolandsson. Arrangeras i samarbete med Norrlandsoperan och Umeå Theatre Company.

ENG: Given current situation with COVID-19: The lecture has been postponed. New date will be published shortly both here and on our website. The lecture will be hosted live and simultaneously webcasted on Facebook.

SV: Med anledning av COVID-19: Föreläsningen har skjutits upp på grund av sjukdom. Nytt datum kommer publiceras inom kort både här och på vår hemsida. Föreläsningen kommer både arrangeras live och webbsändas på Facebook.

SCENKONTSERIE Nr. 2

Don Juan i backspegeln, för samtiden ”Förhållandet mellan kultursamhällets minne och det förflutna är som mest tydlig på teaterscenen" (Marvin Carlson).

Norrlandsoperan sätter upp Mozart’s Don Giovanni. Titelrollen, också känd som Don Juan, kan ses som en förförare men även som en förgripare av kvinnor och mördare av män. I denna föreläsning utforskar Ottiliana Rolandsson, Ph.D. original pjäsen så väl som efterföljande verk från både ett antikt perspektiv och i ljuset av #metoo rörelsen.

Föreläsningen följs av en teaterworkshop i juni månad där vi tillsammans utforskar utmaningen att reproducera och reframa klassiska verk för en samtida publik.

Deltagare från alla nivåer av erfarenhet av teater eller muntligt berättande är välkomna, nybörjare till erfarna!

Både föreläsning och workshop är gratis. Föreläsning: ingen bokning krävs, först till kvarn. Workshop: boka din plats på hemsidan.

Föreläsning och workshop ges huvudsakligen på engelska.

Föreläsning, del. 2
TBD
Aulan, Nygatan 43

OBS! Framflyttad!
Teater workshop, del. 2
Lördag 13 juni
Kl. 14:30-17:30
Skrivsalen / Hugin Blackbox, Nygatan 43

Ottiliana har 30 års erfarenhet av teater och scenkonst. Från USA har hon en fil.kand och magisterexamen i teater och skådespeleri och en Ph.D i teatervetenskap vid University of California Santa Barbara. Som mycket ung gick hon på Calle Flygare Teaterskola i Stockholm. Hon har skådespelat, regisserat, skrivit manus, producerat och undervisat – allt inom scenkonstens ramar.

Har du frågor?

Kontakta Staffan Ålander

staffan.alander@folkuniversitetet.se

Tid
28 mar 2020 - 30 apr 2020
Tillfällen
1
Studietimmar
1
Kurs-ID
1069092
Pris
0 kr