Improvisationsteater för vuxna 16+

Plats Trollhättan

Vill du prova på teater? Vi arbetar med grunderna i teater och övar på att släppa fram och lita på fantasin och kreativiteten. Vi improviserar och har roligt tillsammans. Kursen ges i Trollhättan.

Boka kursen nu

Målgrupp

Den här kursen vänder sig till dig som är nyfiken på teater men har ingen eller lite erfarenhet. Tillsammans övar vi på att använda vår fantasi, spontanitet, kreativitet och förmåga till samspel på ett roligt och lekfullt sätt.

Mål

Med hjälp av de byggstenar som improvisationsteaterns består av kommer vi att hjälpas åt att lyfta varandra. Det handlar om ett ”varandraförverkligande” snarare än ett ”självförverkligande”.

Innehåll

Vi lär oss om teaterns grundläggande förhållningssätt där acceptans, släppa kontrollen och att våga misslyckas betonas. För att lyckas med detta är det viktigt att vara närvarande, något som enklare sker om vi lyckas lägga bort prestation och den inre kritiken.

Genom närvaro, samspel och den eviga överenskommelsen om bejakande utlovas mycket skratt, värme och glädje! En kurs i improvisationsteater är väldigt rolig och mycket enklare än du tror.

Arbetssätt

Övningar med handledning. Vi kommer att arbeta med improns primära tekniker och empower-tools.

Material

Kläder som medger att du kan röra dig fritt.

Kursledare

Elsa Linn Karlsson Holmberg

Jag heter Elsa och kommer hålla i kursen för personer som vill pröva på karaktärsarbete och teater för första gången eller utveckla sitt skådespeleri. När jag inte håller kurs skapar jag eller tar uppdrag som skådespelare och som sångerska. Jag är utbildad till Dramapedagog på Västerbergs folkhögskola.

Jag har spelat teater och sjungit sedan jag var liten och även hållit i teater- och dramaworkshops för olika åldrar, både inom kulturskolan och studieförbund samt drivit en egen frigrupp.

Jag vill dela med mig av glädjen i att spela teater tillsammans och hur vi kan utforska en fiktiv roll genom gemensamt och individuellt arbete.

Vi övar lyssnande, tillit och spontanitet för att öppna upp för fantasin genom drama och teaterövningar. Gruppen får även tillsammans och individuellt ta del av grunderna med roll- och textanalys.

Mål: Att utforska sin kreativitet tillsammans med andra, få förståelse och verktyg för karaktärsarbete samt erfarenhet av vad teater, drama och improvisation i grupp kan innebära.

Jag hoppas deltagarna ska få en lustfylld upplevelse som ger energi och nyfikenhet till fortsatt kreativitet!

Elsa Linn Karlsson Holmberg är lärare på Folkuniversitetet i Trollhättan

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Trollhättan. Tel: 0520 - 50 50 75

info.trollhattan@folkuniversitetet.se

Tid
04 sep 2022
Sö 16:00 - 17:30
Tillfällen
6
Plats
Kungsgatan 20, 46130 Trollhättan
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1135392
Pris
1675 kr