Scenkonstföreläsning

Plats Sundsvall

Välkommen till föreläsningen och workshopen "Scenkonst" som leds av Ottiliana Rolandsson, fil.mag i teater, och Ph.D i Teatervetenskap vid UCSB. Arrangeras i samarbete med Norrlandsoperan och Scen Sundsvall.

Boka kursen nu
SCENKONSTFÖRELÄSNING
Don Juan i backspegeln, för samtiden ”Förhållandet mellan kultursamhällets minne och det förflutna är som mest tydlig på teaterscenen.”- Marvin Carlson, The Haunted Stage

Norrlandsoperan sätter upp Mozart’s Don Giovanni. Titelrollen, också känd som Don Juan, kan ses som en förförare men även som en förgripare av kvinnor och mördare av män. I denna föreläsning går teatervetaren Ottiliana Rolandsson i dialog med original pjäsen så väl som efterföljande verk från både ett antikt perspektiv och i ljuset av #metoo rörelsen.

Föreläsningen följs av en teaterworkshop där vi tillsammans utforskar utmaningen att reproducera och reframa klassiska verk för en samtida publik.Observera att anmälan till workshopen är separat, du behöver alltså anmäla dig på båda arrangemangen om du även vill delta i workshopen.

Deltagare från alla nivåer av erfarenhet av teater eller muntligt berättande är välkomna, nybörjare till erfarna!

Både föreläsning och workshop är gratis. Boka din plats på hemsidan!

Länk till anmälan för workshop finns här!

Föreläsning
Söndag 19 april
Kl. 13.00-14:00
Konsertteatern scen 2, köpmangatan 9 Sundsvall

Teater workshop
Söndag 19 april
Kl. 14:30-17:30
Konsertteatern scen 2, köpmangatan 9 Sundsvall

Ottiliana har 30 års erfarenhet av teater och scenkonst. Från USA har hon en fil.kand och magisterexamen i teater och skådespeleri och en Ph.D i teatervetenskap vid University of California Santa Barbara. Som mycket ung gick hon på Calle Flygare Teaterskola i Stockholm. Hon har skådespelat, regisserat, skrivit manus, producerat och undervisat – allt inom scenkonstens ramar.

Har du frågor?

Kontakta Angelina Akdag

angelina.akdag@folkuniversitetet.se

Tid
19 apr 2020 - 19 apr 2020
Sö 13:00 - 14:00
Tillfällen
1
Studietimmar
1
Kurs-ID
1070019
Pris
0 kr