Teater - träna din fantasi, ht 2020 KRITA

Plats Stockholm

Vill du spela teater? Här får du utveckla ditt kroppsspråk och träna fantasin genom improvisationer. Kursen är för dig som har funktionsnedsättning, fungerar självständigt och kan jobba i grupp. Välkommen!

Boka kursen nu

Kursbeskrivning

Genom fantasifulla improvisationer och rollspel lär du dig spela teater tillsammans med andra. Du utvecklar dina sinnen och uttrycksförmågor. Tillsammans bygger vi upp säkerhet med lekfulla teaterövningar som vi visar upp för varandra. Du får prova olika dramaövningar och att improvisera. Det passar dig som vill

• spela teater för att det är roligt
  • få igång fantasin och tillsammans skapa en scen
  • gå in i olika roller.

Kursledaren handleder och skapar trivsel i gruppen.

Undervisningsform

Varje pass innehåller samarbetsövningar och improvisationsövningar där du får uttrycka dig med röst, kropp och fantasi. Kom i bekväma kläder som du kan röra dig i.

Det är en mindre grupp där du deltar i de övningar och spel som du vill. Ledaren skapar trygghet och ger inspiration.

Mål

Du får träna upp ditt kroppsspråk och ditt sätt att agera, ensam eller tillsammans med gruppen. Målet är framförallt att ha roligt.

Kursdagar

måndagar med start den 7 september och sista gång den 16 november, Ingen kurs vecka 44.

Klockan 17.30-19.45.

.

Vem kan gå kursen?

Du som

• är från16 år och uppåt
  • har neuropsykiatrisk, psykisk, intellektuell eller liknande funktionsnedsättning. Du fungerar självständigt i en grupp och kan följa lärarledd undervisning.

Gabriel Agut har jobbat med teater i olika former under 25 år – skådespeleri, scenografi och som dramalärare. Gabriel har varit dramalärare för barn och ungdomar på olika platser runt om Stockholm, bland annat Blommensbergskolan, Sibyllans teater, Orm teatern och Studieförbundet Vuxenskolan, med stor erfarenhet av att arbeta med personer med funktionedsättning.

KRITAs ateljé, sal 216, Folkuniversitetet, Kungstensgatan 45 i Stockholm. T-bana Odenplan.

Om KRITA

KRITA är ett öppet kurscenter som vill verka för ett rikare liv för ungdomar och vuxna med neuropsykiatrisk, psykisk eller intellektuell funktionsnedsättning.

Gabriel Agut

Kontakta Kundtjänst i Stockholm