Teater 50+ Fortsättningskurs

Plats Stockholm

Varmt välkommen att utveckla din uttrycksförmåga genom grundläggande, lustfyllda teaterövningar och improvisationer! Det här är en kurs för dig som är runt 50 år och uppåt, och som har teatererfarenhet sedan tidigare.

Anmälan

Om du har rätt förkunskaper motsvarande minst 2-3 terminer får du gärna boka en reservplats. Vi kontaktar dig då för nivåbedömning i mån av plats. Välkommen med din anmälan!

Förkunskaper

Du har gått minst två terminer på våra teaterkurser eller så har du skaffat dig motsvarande erfarenhet på annat håll. Kontakta oss för nivåbedömning.

Innehåll

Vi börjar med att arbeta med grunderna i teater, att se och lyssna till varandra och att samarbeta. I gestaltningsövningar får du prova att leva dig in i olika roller och situationer. Genom att gestalta berättelser, sagor och enklare texter tränar du scennärvaro och att göra dig hörd på scen. Varje lektion inleds med uppvärmning, röstövningar och övningar för att utveckla fantasin.

Kursupplägg

Så här ser upplägget ut:

  • De två första gångerna fokuserar vi på övningar för att se och lyssna till varandra och samarbeta. Vi gör grundläggande gestaltningsövningar och improvisationer.
  • Tredje gången fokuserar vi på att gestalta känslor och improviserar kring olika material.
  • Gång fyra väljer vi texter eller skriver ner text utifrån improvisationer.
  • Gång fem, sex och sju arbetar vi med text. Vi gestaltar texter och provar olika sätt att uttrycka sig på och att leva sig in i roller och situationer.
  • Gång åtta och nio blir det repetitioner, improvisationer och gestaltning.
  • Sista gången tränar vi scennärvaro och gör en utvärdering.

Lov
Uppehåll vecka 44.

Fortsättningsmöjligheter

Teater 50+ Fortsättningskurs kan du gå flera gånger om du vill. På så sätt får du chans att prova på att spela flera olika karaktärer och fler olika scener. Om du efter en eller ett par terminer vill vara med på en slutföreställning väljer du kursen Vi gör teater 50+.

Om Covid-19

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna så att deltagarna inte är för nära varandra. Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta – se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs.

För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Eva Marie Wallin

Eva Marie Wallin fick sin grundläggande teaterutbildning på olika teaterskolor och senare på Vår Teaters ledarutbildning och vidareutbildning på Universitetet. Eva Marie har studerat för Augusto Boal, grundaren av forumteater både i Sverige och Brasilien.

Hon är skådespelare i en Forumteatergrupp som heter Magica och leder och regisserar också en teatergrupp där deltagarna har lättare funktionshinder. Eva Marie har arbetat med teater som redskap för integration samt under årens lopp lett olika teatercirklar för vuxna.

Eva Marie Wallin

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
09 sep 2020 - 18 nov 2020
On 10:30 - 12:00
Tillfällen
10
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1076513
Pris
1550 kr