Stand up comedy, intensivkurs

Plats Stockholm

På den här kursen arbetar vi med praktiskt humorarbete. Under ledning av komikern Eric Löwenthal lär du dig skriva och producera eget material som du framför och får respons på direkt.

Boka nu

Observera att kursen erbjuds vårterminen 2025

 

Stand-up comedy är en fantastisk underhållningsform som kan handla om precis vad som helst. Allt i från de stora livsfrågorna till vardagens småbekymmer kan bli fantastisk humor. Välkommen att hitta just din humor och ditt tilltal!

Målgrupp och förkunskaper

Kursen riktar sig till dig som är 18 år och uppåt (undantag från detta kan ske med godkännande av kursledaren). Inga särskilda förkunskaper krävs.

Kursinnehåll

Vi går igenom grunderna och förutsättningarna för stand-up. Deltagarna skriver och framför sina texter om och om igen. Kursen innehåller en del teori, men huvudsakligen ägnar vi oss åt praktiskt arbete. Vi jobbar med skämtskrivande, scenpersonlighet, gestaltning o.s.v. Stort fokus läggs på att skriva och producera eget material, som du sen får framföra och få respons på direkt. I detta arbete ingår tips, teoretiska förklaringar och undervisning om stand-up som underhållningsform.

Kursupplägg

Kursen är praktiskt inriktad och hjälper dig att hitta just din humor och ditt sätt att agera på scen. Inför första träffen får alla en uppgift att förbereda och du kommer varje dag få en ny uppgift att göra över natten. Gruppen består av max 8 deltagare och alla arbetar efter sina egna förutsättningar och villkor, oavsett hur mycket eller lite man stått på scen förut. Man lär sig lika mycket på att arbeta själv som att se sina kurskamrater arbeta. Om gruppen vill avslutas kursen med ett frivilligt uppspel, då vi bjuder in lite folk för att få pröva på att uppträda i lite mer skarpt läge.

Vi tar några kortare pauser och en längre lunchrast varje dag. Vi har ett café i huset och i närområdet runt Observatorielunden, Odenplan och Drottninggatan finns ett stort utbud av restauranger, caféer och matbutiker.

Mål

Målet med kursen är att vi får en rolig och spännande vecka tillsammans. Vi hoppas kursen ska ge dig en större förståelse för vad stand-up handlar om, hinna producera lite personligt ”material” att testa/använda på scen, men också att undersöka och utveckla dig själv som scenperson. 

Studiematerial/kurslitteratur

Studiematerial ingår i kursavgiften: ”Bli ståuppkomiker” skriven av Hans Carstensen med medverkan av Johans Glans, Henrik Schyffert, Eric Löwenthal med flera.

Länkar

Fånga en publik med humor - intervju med Eric Löwenthal

 

Kursledare

Eric Löwenthal

Eric Löwenthal är verksam som professionell ståuppkomiker och uppträder runtom i hela landet, däribland på Sveriges största scen vad gäller stand up: Norra Brunn här i Stockholm.

Han har fått stor uppmärksamhet för sin första större ståuppshow FADERN, som både blivit prisbelönt och visad på Sveriges Television.

Här på Folkuniversitetet har han hållit uppskattade kurser i stand-up sen 2009. Han är själv utbildad bland annat via kurser på Dramatiska Institutet och Scenskolan i Göteborg, men framförallt genom att stå på scen i alla möjliga och omöjliga sammanhang.

Eric Löwenthal

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
24 feb 2025 - 27 feb 2025
Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag
Antal tillfällen
4
Första tillfället
mån 24 feb 2025 kl 10:00-16:00
  • tis 25 feb 2025 kl 10:00 - 16:00
  • ons 26 feb 2025 kl 10:00 - 16:00
  • tor 27 feb 2025 kl 10:00 - 16:00
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
28
Kurs-ID
115435
Pris
4225 kr