Teater - funkis - träna din fantasi

Plats Stockholm

Vill du spela teater? Här får du utveckla ditt kroppsspråk och träna fantasin genom improvisationer. Kursen är för dig som har funktionsnedsättning, fungerar självständigt och kan jobba i grupp. Välkommen!

Boka kursen nu

Kursbeskrivning

Genom fantasifulla improvisationer och rollspel lär du dig spela teater tillsammans med andra. Du utvecklar dina sinnen och uttrycksförmågor. Tillsammans bygger vi upp säkerhet med lekfulla teaterövningar som vi visar upp för varandra. Du får prova olika dramaövningar och att improvisera. Det passar dig som vill

  • spela teater för att det är roligt
  • få igång fantasin och tillsammans skapa en scen
  • gå in i olika roller.

Kursledaren handleder och skapar trivsel i gruppen.

Vi har anpassat antalet platser och infört handtvätt vid ankomst, se vidare nedan.

Undervisningsform

Varje pass innehåller samarbetsövningar och improvisationsövningar där du får uttrycka dig med röst, kropp och fantasi. Kom i bekväma kläder som du kan röra dig i.

Kursdagar

Måndagar.

.

Vem kan gå kursen?

Du som

  • är från16 år och uppåt
  • har neuropsykiatrisk, psykisk, intellektuell eller liknande funktionsnedsättning. Du fungerar självständigt i en grupp och kan ta emot handledning.

Kursledare

Gabriel Agut har jobbat med teater i olika former under 25 år – skådespeleri, scenografi och som dramalärare. Gabriel har varit dramalärare för barn och ungdomar på olika platser runt om Stockholm, bland annat Blommensbergskolan, Sibyllans teater, Orm teatern och Studieförbundet Vuxenskolan, med stor erfarenhet av att arbeta med personer med funktionedsättning.

Plats

Sal 317, Folkuniversitetet, Kungstensgatan 45 i Stockholm. T-bana Odenplan.

Om KRITA

KRITA är ett öppet kurscenter som vill verka för ett rikare liv för ungdomar och vuxna med neuropsykiatrisk, psykisk eller intellektuell funktionsnedsättning.

Kursledare

Gabriel Agut

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
05 sep 2022 - 05 dec 2022
Må 17:30 - 19:45
Tillfällen
14
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
42
Kurs-ID
1138649
Pris
2500 kr