Vi gör teater, 60 år och uppåt

Plats Stockholm

Kursen riktar sig till dig som är 60 år och uppåt som vill fortsätta utveckla uttrycksförmågan genom lustfyllda teaterövningar och improvisationer med målet att möta en publik.

Platstillgång och anmälan

Kontakta oss för nivåbedömning om du har förkunskaper motsvarande minst 3-4 terminer. Vi kontaktar dig sen i mån av plats för nivåbedömning. Välkommen med din anmälan!

Innehåll

Vi börjar med att fördjupa arbetet med grunderna i teater. Att se och lyssna till varandra och att samarbeta. I gestaltningsövningar och improvisationer får du utveckla förmågan att leva dig in i olika roller och situationer. Utifrån improvisationer skapar vi scener där du tränar scennärvaro och att göra dig hörd på scen. Vi arbetar med monologer, dialoger och pjäser. Vi fördjupar arbetet med karaktärer och prövar olika repetitionstekniker. Varje lektion inleds med uppvärmning och röstövningar. Under terminen gör vi kontinuerligt övningar för att utveckla fantasin och förmågan att uttrycka sig.

Kursupplägg

Du får arbeta med text och prova olika sceniska lösningar för att göra en föreställning. Vi använder olika repetitionstekniker och bygger upp rollfigurer. Vi jobbar även med gestaltningsövningar, improvisationer och samarbetsövningar.

Kursmoment

  • Val av text och karaktärer.
  • Stolpmanus.
  • Gestaltningsövningar kring texten.
  • Textarbete och olika sceniska lösningar.
  • Övningar för att bygga upp en rollfigur.
  • Olika repetitionstekniker.
  • Arbete med scenlösningar
  • Under kursens gång ingår röstövningar, improvisationer och samarbetsövningar
  • Om gruppen önskar spelar vi upp det vi övat på inför en mindre publik som avslutning på terminen.

Lov

Kursen har uppehåll vecka 9 och 15.

Fortsättningsmöjligheter

"Vi gör teater 50+" är en kurs som du kan gå flera gånger om du vill. På så sätt får du chans att prova på att spela flera olika karaktärer och fler olika scener. Ena terminen kanske du arbetar med en komisk text och nästa termin en tragisk text samt ena terminen en modern och nästa en klassisk text.

Kursledare

Eva Marie Wallin

Eva Marie Wallin fick sin grundläggande teaterutbildning på olika teaterskolor och senare på Vår Teaters ledarutbildning och vidareutbildning på Universitetet. Eva Marie har studerat för Augusto Boal, grundaren av forumteater både i Sverige och Brasilien.

Hon är skådespelare i en Forumteatergrupp som heter Magica och leder och regisserar också en teatergrupp där deltagarna har lättare funktionshinder. Eva Marie har arbetat med teater som redskap för integration samt under årens lopp lett olika teatercirklar för vuxna.

Eva Marie Wallin

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
16 feb 2022 - 04 maj 2022
On 10:00 - 11:30
Tillfällen
10
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1116036
Pris
1850 kr