Teater, nybörjarkurs fredag-lördag

Plats Stockholm

Här är en kurs för dig som längtar efter att prova på teater. Vi arbetar med grunderna i teater, att skapa trygghet i gruppen samt hur du lär dig att lita på din fantasi och kreativitet.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Kursen riktar sig till dig som är 18 år och uppåt, som inte har några förkunskaper och som vill prova på att spela teater och prova olika sätt att uttrycka dig på.

Mål

Målet med kursen är att du ska få insikter i teaterns grunder, men också att du ska våga vara mer spontan och lita på din egen kreativitet.

Innehåll

Vi arbetar i en liten grupp på upp till 12 deltagare. Övningar görs i helgrupp eller i mindre grupper.

  • Uppvärmningsövningar.
  • Improvisationsövningar med syfte att få deltagarna att lita på sin egen fantasi och kreativitet.
  • Samarbetsövningar.
  • Övningar i koncentration, rumsuppfattning och lyssnande.

Fortsättningsmöjligheter

Efter nybörjarkursen fortsätter du med Teater - Fortsättningskurs.

Kursledare

Susanne Sjöquist

Susanne har lett teatergrupper sedan 1980-talets mitt på Vår Teater, Stockholms Teaterverkstad m.m. Hon var med och startade och ledde teater Kompassen, en fri grupp i Nacka som spelade allt från revy och barnteater till dagsaktuell samhällsengagerad teater.

Susanne har kandidatexamen och lärarlegitimation i Teaterämnena + Estetisk kommunikation. Hon har undervisat 15 år på gymnasienivå, fortbildat sig på Teaterhögskolan i Stockholm och har stor erfarenhet av skådespeleri och teater i olika sammanhang och funktioner. Susanne är även utbildad Gestaltterapeut.

"Jag vill ge mina deltagare mod och lust att utforska och utvecklas tillsammans. Teater är för mig ett kollektivt och undersökande arbete där alla i gruppen är lika viktiga för processen och berättandet. Trygghet, respekt och lust är grundpelare i min undervisning."

Susanne Sjöquist

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
06 maj 2022 - 07 maj 2022
Fr 16:45 - 19:00
Lö 10:00 - 16:00
Tillfällen
2
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
11
Kurs-ID
1114945
Pris
1350 kr