Vi gör teater

Plats Stockholm

På den här kursen arbetar vi med en pjäs eller delar av en eller flera pjäser. Materialet väljs utifrån gruppens förkunskaper och sammansättning. Målet är att vi ska möta en publik som avslutning av kursen.

Boka kursen nu

Målgrupp och förkunskaper

Kursen vänder sig till dig som är 18 år och uppåt, som redan har en del erfarenhet. Du kanske har gått ett par kurser eller varit med i några amatör-teateruppsättningar och vill fortsätta undersöka teaterns uttryck i arbetet mot en föreställning.

Kursinnehåll

Vi arbetar vidare med skådespelarövningar, en del improvisationer och övningar kring text och karaktär. Vi väljer en pjäs eller arbetar tillsammans fram ett manus utifrån gruppens förutsättningar. Vi använder begrepp som vilja, medel, vändpunkt, konflikt och situation för att göra text och gestaltning tydlig. Vi går igenom ett repetitionsarbete och möter publik.

Kursupplägg

Undervisningen sker i en liten grupp på upp till 8 deltagare, men är till viss del individuell. I en del av kursmomenten tittar du på när andra kursdeltagare arbetar. Detta är en del av kursen och en viktig del i processen. Du måste vara beredd på att du behöver arbeta en del självständigt även mellan sammankomsterna. Och att lära dig text utantill.

Kursen avslutas med uppspel inför publik. Datum och tid för detta fastställs efter kursstart.

Mål

Målet med kursen är att du ska få en djupare förståelse för skådespelararbete och teaterns uttryck - och i en enkel form möta publik.

Studiematerial

Du kommer att få en del kopierat material för att kunna förbereda olika övningar och scenframställningsarbetet, en del texter kan vara på engelska. Möjligen kommer du att behöva låna en del pjäser på biblioteket.

Lov

Kursen kommer ha uppehåll den 30/9 och 21/10.

Fortsättningsmöjligheter

Vi gör teater är en kurs som du kan gå flera gånger om du vill. På så sätt får du chans att prova på att spela flera olika karaktärer och fler olika scener. Varje kurs är unik på så sätt att vi har nya texter som vi arbetar med. Prata gärna med din kursledare om du är osäker på din nivå och vad du bör fortsätta med efter denna kurs.

Om Covid-19

För att förebygga spridningen av covid-19 och för att du som går en kurs hos oss ska få en trygg utbildningsmiljö följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi anpassar antalet deltagare i våra kurser så att det går att hålla ett säkert avstånd i undervisningssalen. Det finns goda möjligheter till handtvätt med tvål. Lokalerna städas flera gånger om dagen, framför allt toaletter och ytor som bordsytor, dörrhandtag och räcken. Det är allas ansvar att hindra spridningen av covid-19 och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk. Om du uppvisar symptom på covid-19 (feber, hosta – se www.1177.se för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din utbildning eller kurs. Håll ett säkert avstånd till andra och tvätta händerna noggrant med tvål och vatten.

Kursledare

Paula Ternström

Paula har mångårig erfarenhet som skådespelare från både institutionsteatrar som Dramaten och Borås stadsteater men också Fria grupper och Riksteaterproduktioner.

Hon har också under fem år drivit en egen Teater, Odenteatern. Paula har en fil kand i pedagogik och har under många år lett teaterkurser både i egen regi och via studieförbund. Paula föreläser också i kommunikation och kroppsspråk samt startat ”Poesi i Parken” under pandemin.

”Alla borde spela teater. Man får igång hela systemet och blir helt enkelt både gladare och friskare”

Vi arbetar med röst och kropp. Improviserar och prövar olika dramatiska scener.

Paula Ternström

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
16 sep 2021 - 28 nov 2021
To 19:00 - 21:15
Sö -
Tillfällen
10
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
30
Kurs-ID
1103314
Pris
3150 kr