Vi gör teater 60 år+

Plats Stockholm

Kursen riktar sig till dig som är 60 år och uppåt som vill fortsätta utveckla uttrycksförmågan genom lustfyllda teaterövningar och improvisationer med målet att möta en publik.

Platstillgång och anmälan

Vi ger förtur till deltagarna som deltagit i denna grupp under våren 2020 - vänligen ring in din anmälan på 08-7894200 eller skicka ett mejl till direkt@folkuniversitetet.se

Om du har förkunskaper motsvarande minst 3-4 terminer får du gärna boka en reservplats. Vi kontaktar dig då för nivåbedömning i mån av plats. Välkommen med din anmälan!

Innehåll

Vi börjar med att fördjupa arbetet med grunderna i teater. Att se och lyssna till varandra och att samarbeta. I gestaltningsövningar och improvisationer får du utveckla förmågan att leva dig in i olika roller och situationer. Utifrån improvisationer skapar vi scener där du tränar scennärvaro och att göra dig hörd på scen. Vi arbetar med monologer, dialoger och pjäser. Vi fördjupar arbetet med karaktärer och prövar olika repetitionstekniker. Varje lektion inleds med uppvärmning och röstövningar. Under terminen gör vi kontinuerligt övningar för att utveckla fantasin och förmågan att uttrycka sig.

Kursupplägg

Du får arbeta med text och prova olika sceniska lösningar för att göra en föreställning. Vi använder olika repetitionstekniker och bygger upp rollfigurer. Vi jobbar även med gestaltningsövningar, improvisationer och samarbetsövningar.

Kursmoment

  • Val av text och karaktärer.
  • Stolpmanus.
  • Gestaltningsövningar kring texten.
  • Textarbete och olika sceniska lösningar.
  • Övningar för att bygga upp en rollfigur.
  • Olika repetitionstekniker.
  • Arbete med scenlösningar
  • Under kursens gång ingår röstövningar, improvisationer och samarbetsövningar
  • Om gruppen önskar spelar vi upp det vi övat på inför en mindre publik som avslutning på terminen.

Lov

Kursen har uppehåll vecka 44.

Fortsättningsmöjligheter

"Vi gör teater 50+" är en kurs som du kan gå flera gånger om du vill. På så sätt får du chans att prova på att spela flera olika karaktärer och fler olika scener. Ena terminen kanske du arbetar med en komisk text och nästa termin en tragisk text samt ena terminen en modern och nästa en klassisk text.

Om Covid-19

För att förebygga spridningen av covid-19 och för att du som går en kurs hos oss ska få en trygg utbildningsmiljö följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi anpassar antalet deltagare i våra kurser så att det går att hålla ett säkert avstånd i undervisningssalen. Det finns goda möjligheter till handtvätt med tvål. Lokalerna städas flera gånger om dagen, framför allt toaletter och ytor som bordsytor, dörrhandtag och räcken. Det är allas ansvar att hindra spridningen av covid-19 och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk. Om du uppvisar symptom på covid-19 (feber, hosta – se www.1177.se för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din utbildning eller kurs. Håll ett säkert avstånd till andra och tvätta händerna noggrant med tvål och vatten.

Kursledare

Eva Marie Wallin

Eva Marie Wallin fick sin grundläggande teaterutbildning på olika teaterskolor och senare på Vår Teaters ledarutbildning och vidareutbildning på Universitetet. Eva Marie har studerat för Augusto Boal, grundaren av forumteater både i Sverige och Brasilien.

Hon är skådespelare i en Forumteatergrupp som heter Magica och leder och regisserar också en teatergrupp där deltagarna har lättare funktionshinder. Eva Marie har arbetat med teater som redskap för integration samt under årens lopp lett olika teatercirklar för vuxna.

Eva Marie Wallin

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
24 sep 2021 - 03 dec 2021
Fr 10:00 - 11:30
Tillfällen
10
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1100577
Pris
1700 kr