Teater 18 år+ Nybörjarkurs

Plats Stockholm

För dig som vill prova på teater. Vi arbetar med grunderna i teater, övar på att släppa fram och lita på fantasin och kreativiteten, samarbete och att öva på uttrycksförmågan och närvaron på scenen. Vi improviserar och har roligt.

Boka reservplats

Förkunskaper

Kursen riktar sig till dig som inte har några förkunskaper och som vill prova på att spela teater och prova olika sätt att uttrycka dig på.

Mål

Att få insikter i teaterns grunder men också att våga vara spontan och lita på din egen fantasi och kreativitet. Att lära dig grunderna i improvisation.

Innehåll

Vi jobbar med kontaktövningar, trygghetsövningar och samarbetsövningar där vi lär oss se och lyssna på varandra. Vi lär oss grunderna i improvisation, improvisationer som utvecklar din fantasi och kreativitet och din uttrycksförmåga och närvaro på scenen.

Lov

Kursen kommer att ha uppehåll den 25/5, beslut om igentagning fattas i samråd mellan lärare och deltagare i samband med kursstart.

Fortsättningsmöjligheter

Efter nybörjarkursen kan du fortsätta med Teater - Fortsättning. Prata gärna med din kursledare om du är osäker på din nivå och vad du bör fortsätta med efter denna kurs.

Om Covid-19

Vi ser fram emot att få möta er deltagare framöver. Vi förstår om det känns osäkert att boka sig på kurser i rådande läge och vill därför informera er om att det går att avboka sig kostnadsfritt fram till en vecka före start.

För att förebygga spridningen av covid-19 och för att du som går en kurs hos oss ska få en trygg utbildningsmiljö följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi anpassar antalet deltagare i våra kurser så att det går att hålla ett säkert avstånd i undervisningssalen. Det finns goda möjligheter till handtvätt med tvål. Lokalerna städas flera gånger om dagen, framför allt toaletter och ytor som bordsytor, dörrhandtag och räcken. Det är allas ansvar att hindra spridningen av covid-19 och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk. Om du uppvisar symtom på covid-19 (se www.1177.se för mer information), även milda symtom, ska du avstå från att komma till din kurs. Håll ett säkert avstånd till andra och tvätta händerna noggrant med tvål och vatten.

Kursledare

Paula Ternström

Paula har mångårig erfarenhet som skådespelare från både institutionsteatrar som Dramaten och Borås stadsteater men också Fria grupper och Riksteaterproduktioner.

Hon har också under fem år drivit en egen Teater, Odenteatern. Paula har en fil kand i pedagogik och har under många år lett teaterkurser både i egen regi och via studieförbund. Paula föreläser också i kommunikation och kroppsspråk samt startat ”Poesi i Parken” under pandemin.

”Alla borde spela teater. Man får igång hela systemet och blir helt enkelt både gladare och friskare”

Vi arbetar med röst och kropp. Improviserar och prövar olika dramatiska scener.

Paula Ternström

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
11 maj 2021 - 22 jun 2021
Ti 17:15 - 18:45
Tillfällen
7
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
14
Kurs-ID
1100481
Pris
1500 kr