Teater 18 år+ Fortsättningskurs 1

Plats Stockholm

Det här är kurens för dig som har gått en nybörjarkurs och tyckte det gav mersmak. Kanske höll du på med teater i skolan och vill ta upp den tråden igen? Vill du fördjupa dina kunskaper? Fortsätt några terminer till.

Boka kursen nu

På fortsättningsnivån får du arbeta vidare med mer komplexa improvisationer och om du vill får du prova på att arbeta med text. Fortfarande med lusten och leken som ledstjärna.

Målgrupp och förkunskaper

För dig som har lite teatererfarenhet sedan förut och som nu vill fördjupa dina kunskaper. Du kanske har gått en nybörjarkurs eller höll på med teater i skolan.

Mål

Att gå vidare med improvisation för att hitta en kreativ frihet på scenen. Att prova på att arbeta med text, för dig som vill - och ha roligt!

Innehåll

Vi arbetar vidare med olika improvisationsövningar. Vi undersöker olika sätt att förhålla oss till våra medspelare, hur vi förhåller oss till olika karaktärsegenskaper och olika statuslägen. Vi arbetar också med förberedda improvisationer. Den som vill får även en möjlighet att prova på att arbeta med text i ett scenframställningsarbete.

Lov

Kursen har uppehåll den 25 maj, vilket kompenseras med ett kurstillfälle måndag den 7 juni ordinarie kurstid.

Fortsättningsmöjligheter

Om du är intresserad av att fortsätta ytterligare en nivå rekommenderar vi till exempel kursen Jag vill ha mer teater eller Vi gör teater - fördjupningskurs om du vill möta publik. Prata gärna med din kursledare om du är osäker på din nivå och vad du bör fortsätta med efter denna kurs.

Om Covid-19

Vi ser fram emot att få möta er deltagare framöver. Vi förstår om det känns osäkert att boka sig på kurser i rådande läge och vill därför informera er om att det går att avboka sig kostnadsfritt fram till en vecka före start.

För att förebygga spridningen av covid-19 och för att du som går en kurs hos oss ska få en trygg utbildningsmiljö följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi anpassar antalet deltagare i våra kurser så att det går att hålla ett säkert avstånd i undervisningssalen. Det finns goda möjligheter till handtvätt med tvål. Lokalerna städas flera gånger om dagen, framför allt toaletter och ytor som bordsytor, dörrhandtag och räcken. Det är allas ansvar att hindra spridningen av covid-19 och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk. Om du uppvisar symtom på covid-19 (se www.1177.se för mer information), även milda symtom, ska du avstå från att komma till din kurs. Håll ett säkert avstånd till andra och tvätta händerna noggrant med tvål och vatten.

Kursledare

Paula Ternström

Paula har mångårig erfarenhet som skådespelare från både institutionsteatrar som Dramaten och Borås stadsteater men också Fria grupper och Riksteaterproduktioner.

Hon har också under fem år drivit en egen Teater, Odenteatern. Paula har en fil kand i pedagogik och har under många år lett teaterkurser både i egen regi och via studieförbund. Paula föreläser också i kommunikation och kroppsspråk samt startat ”Poesi i Parken” under pandemin.

”Alla borde spela teater. Man får igång hela systemet och blir helt enkelt både gladare och friskare”

Vi arbetar med röst och kropp. Improviserar och prövar olika dramatiska scener.

Paula Ternström

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
11 maj 2021 - 22 jun 2021
Ti 19:00 - 21:15
Tillfällen
7
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
21
Kurs-ID
1097520
Pris
2200 kr