Improvisationsteater med Unghästen

Plats Skellefteå

Välkommen till en inspirerande, utvecklande och rolig helgkurs i Improvisationsteater som Folkuniversitetet i Skellefteå samarbetar med Unghästen!

Boka kursen nu

Improvisation: Introduktion

Improviserad teater är teater helt utan manus där allt som görs och sägs på scenen skapas i stunden utifrån publikens förslag. Det handlar om att träna på att säga JA till sina egna och andras idéer, associera, samarbeta, lyssna på sina medspelare och inte minst våga misslyckas och skratta mer!

Målgrupp

Vi riktar den här helgkursen till alla som vill träna improvisation! Vi vänder oss både till dig som normalt sysslar med något helt annat men vill ha roligt och utveckla dig själv, men också till dig som vill utveckla ditt skådespeleri. Inga förkunskaper krävs och om du tidigare gått kurs i improvisation är detta ett gyllene tillfälle att fräscha upp kunskaperna. Kursen riktar sig till dig som är 16 år och uppåt.

Målet och innehållet med helgen

Att få insikter i teaterns grunder och att våga vara spontan och lita på din egen fantasi och kreativitet, samt att lära dig grunderna i improvisation. Genom övningar och korta scener utforskar vi vår förmåga till spontanitet. Vi får prova på att kommunicera genom kroppen och att träna upp våra sinnen genom klassiska improvisationsteaterövningar. Det hela bygger på att välkomna och mötas, utvecklas och ha roligt tillsammans!

Datum för kursen är: 3-4, september kl: 10.00-16.00.
Vi kommer att hålla till i Folkuniversitetets lokaler på Kanalgatan och helgkursen är ett samarbete med Unghästen och Västerbottensteatern.

Begränsat antal platser och föranmälan krävs.
Ta gärna med dig oömma kläder som du kan röra dig fritt i!

Om kursledaren

Kursen leds av Niklas Larsson Lirell från UngHästen (en del av Västerbottensteatern). Niklas har i över 20 år arbetat som skådespelare och improvisatör inom scen, film och tv och har mångårig erfarenhet av att undervisa just Improvisationsteater. .

Kursledare

Niklas Larsson Lirell

Niklas Larsson Lirell från UngHästen (en del av Västerbottensteatern) har i över 20 år arbetat som skådespelare och improvisatör inom scen, film och tv och har mångårig erfarenhet av att undervisa improvisationsteater.

Har du frågor?

Kontakta Anna Stenberg

anna.stenberg@folkuniversitetet.se

Tid
03 sep 2022 - 04 sep 2022
Lö 10:00 - 16:00
Sö 10:00 - 16:00
Tillfällen
2
Studietimmar
16
Kurs-ID
1145231
Pris
995 kr