Musik för Alla mån 5/6 med Edvin Kiland

Plats Jönköping

Är du nyfiken på teater och vill testa en kurs inom skådespeleri? Du kan också prova på att finslipa dina talanger om du har spelat teater förut.

Boka reservplats

Bakgrund

Föreningen KulturSjukhuset startade 2012 clown- och musikverksamhet i Stockholm av b la Lotten Sjönneby som arbetat som sjukhusclown sedan 1998 på sjukhus i Stockholm.

Föreningen KulturSjukhuset har sedan starten arbetat framgångsrikt med clowneri och musik på sjukhus. KulturSjukhusets uppdrag är att underlätta tillvaron på sjukhus och vårdinrättningar. Man har genom åren fått bekräftat, dels via direkt respons men också genom berättelser i efterhand, att verksamheten varit oerhört viktig. Ibland har clown/musikbesöken t o m varit avgörande för att man orkat med situationen på sjukhuset.

Föreningen bedriver idag clown/musik/berättarverksamhet på Länssjukhuset Ryhov, Höglandssjukhuset i Eksjö, Värnamo sjukhus, Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge & i Solna och på Sacchska barnsjukhuset Stockholm.

 

Projektbeskrivning för musikprojektet; ”Musik för Alla”

Runtom i Sverige pågår projekt med clown & musik för dementa. Efter efterfrågan från personal som arbetar med de demenssjuka i Habo kommun startade KulturSjukhuset upp projektet ”Musik för Alla”.

Herr Sträng & Doktor Lowe, som är KulturSjukhusets sjukhusmusikant och sjukhusclown besöker deltagarna på Gnistans dagverksamhet en gång per vecka och tillsammans med deltagarna musicerar och sjunger man sånger ur den svenska låtskatten. Deltagarna bjuds även varje gång på ett tema och ibland någon liten rolig historia. Allt anpassat efter gruppens deltagare.

Demenssjukdom är en form av kognitiv svikt som beror på specifika sjukdomar i hjärnan. Musik är ofta förknippad med minnen och påverkar både kropp och sinne. Musik kan väcka minnen och kan hjälpa till att framhålla kvarvarande funktioner. Musik kan också ge en känsla av trygghet och lugn.

Mål

Målsättning med projektet ”Musik för alla” är att genom sång och musik stärka och uppmuntra dementa personer. En grupp som många gånger glöms bort och som heller inte har så många möjligheter till kulturaktiviteter och kulturupplevelser.

Gå gärna in på KulturSjukhuset hemsida och läs om föreningens övriga verksamhet; www.kultursjukhuset.se

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Jönköping

info.jonkoping@folkuniversitetet.se

Kursperiod
5 jun 2023 - 5 jun 2023
Måndag
Antal tillfällen
0
Första tillfället
mån 5 jun 2023 kl 10:30-11:30
Plats
Lundgatan 15, 56633 HABO
Visa på karta
Studietimmar
1
Kurs-ID
107303
Pris
0 kr