Dansimprovisation, tre dagars sommarkurs utomhus

Plats Göteborg

En kurs för dig som vill kommunicera genom dans och rörelse.

Boka kursen nu
För att du som går denna kurs ska känna dig trygg följer vi myndigheternas rekommendationer och vidtar åtgärder som krävs för att kunna hålla distans osv. Kursen ges utomhus med minskat antal deltagare (max 8).

Målgrupp

Kursen ges för yngre som äldre, kvinnor som män, nybörjare som fortsättare. För dig som redan provat dans kan detta vara en fördjupning och för dig som nybörjare kan detta vara ingång till att dansa mera.

Mål

Detta är en annorlunda danskurs där vi tränar på att kommunicera genom dans och rörelse, med plats för eget skapande i utbyte med andra.

Innehåll

Genom flertalet enkla, roliga improvisationstekniker jobbar vi utifrån de egna förutsättningarna med dans. I rörelse tränar vi närvaro och att se olika miljöers möjlighet, där exempelvis rytm, form och komposition kan påverka. Vi befinner oss i parkmiljö med många fina och tillgängliga rumsligheter, här skapar vi våra egna små rörelse-etyder. Kursen bedrivs utomhus i Slottsskogen (närmare platsbeskrivning kommer i kallelsen). Ta med kläder och skor efter väder som du kan röra dig obehindrat i, en extra varm tröja kan vara bra. Ta också med lunchlåda, kanske en varm dryck och vattenflaska. Värdesaker kan vare bra att lämna hemma.

Kursledare

Lärare på Dansimprovisationskursen är Lisa Larsdotter Petersson, dansare och improvisatör med lång erfarenhet av improvisation, såväl i undervisning som för scen.

Kursledare

Lisa Larsdotter Petersson

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08

artcollege@folkuniversitetet.se

Tid
26 jun 2020 - 28 jun 2020
Fr 17:00 - 20:00
Lö 11:00 - 15:00
Sö 11:00 - 15:00
Tillfällen
3
Studietimmar
14
Kurs-ID
1069070
Pris
1095 kr