Audition, helgkurs

Plats Göteborg

Denna kurs riktar sig mot dig som vill söka in på scenskolorna eller till en folkhögskola med inriktning i skådespeleri.

Boka kursen nu
Ofta börjar en sådan antagningsprov med att man spelar upp en monolog. Men hur ska man välja sin text, och hur får man vist fram sig själv?

Målgrupp
Du har antingen klargjord gymnasiet eller går sista året. Du vill söka dig till audtions, antingen på teater, scenskolor eller folkhögskolor. Du har kanske sökt förut, eller det är första gången du ska söka

Mål
Kursens mål är att man får ökat sitt självförtroende inför auditions, fått en bank med förslag man kan använde i framtiden, att man får verktyg till att försätta sitt sökande till scenskolprov och att man har flyttat sig som skådespelar.

Innehåll
Ofta börjar en sådan antagningsprov med att man spelar upp en monolog. Men hur ska man välja sin text, och hur får man vist fram sig själv? Jag vill med denna kurs att deltagarna får möjlighet att testa olika sätt att jobba med sin text. Vi kommer jobba I ramar som liknar en antagningsprov, men där det är friheten att begå misstag och känna sig trygg. Vi komma jobba med monologer från audition situationer och om man redan har en text man vill jobba med är man också välkommen att ta med denna, och annars skickar jag några olika textförslag man kan välja att jobba med.

Kursledare
Jag heter Morten Vang och är utbildad skådespelare vid Högskolan för Scen och Musik, Göteborg 2018. Jag har jobbat inom båda film och teater i flera år, och är bl.a känt från serien “Vår tid är nu” säson 3 och Amningsrummet. På teater har jag jobbat i båda Danmark och Sverige, och just nu är jag anställt på Teater Halland. När jag gick scenskolan gjorde jag dokumentärfilmen “Hur kommer man in på Scenskolan?” där jag utforskade audition teknik, med fokus på mitt eget agerande inför en antagnings jury. Det arbetet har letat mig till att utveckla denna kurs i audition.

Kursledare

Morten Vang Simonsen

Morten Vang Simonsen har jobbat proffesionellt med film och tv i Danmark i flera år.

Han blev färdig examinerad skådespelare från Högskolan för Scen och Musik i Göteborg 2018 och under hösten 2019 var han aktuell i "Vår tid är nu" säsong 3 i rollen som John.

Det senaste året har han påbörjat en anställning på Teater Halland, samtidigt som han har hållit i kurser i filmskådespeleri på bland annat Nordiska Folkhögskolan, Art College och Scenkonstakademin.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08

artcollege@folkuniversitetet.se

Tid
12 feb 2022 - 13 feb 2022
Lö 10:00 - 17:00
Sö 10:00 - 17:00
Tillfällen
2
Plats
Masthuggsterrassen 3, 41318 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1118490
Pris
2575 kr