Vi gör teater, gestalta en dialog Distans Live

Plats Distans

Här är en lärarledd onlinekurs där undervisningen är interaktiv och genomförs i realtid. Kursen riktar sig till dig som längtar efter att jobba med dialoger och samspelet i en dialogtext. Vi arbetar med grunderna i teater, att skapa trygghet i gruppen samt hur du lär dig att lita på din fantasi och kreativitet.

Boka nu

Förutsättningar för att delta

Det här är en lärarledd kurs som ges på distans via Skype, där undervisningen är interaktiv och genomförs i realtid. Du kommunicerar direkt med din kursledare och dina kurskamrater precis som i ett fysiskt klassrum, men via din egen dator. Detta kräver att du har tillgång till dator med kamera, mikrofon och högtalare samt internetuppkoppling. Cirka en vecka innan kursstart kommer du få instruktioner om hur du går tillväga för att delta på kursen.

Målgrupp och förkunskaper

Den här kursen vänder sig till dig som är 18 år och uppåt, som har erfarenhet av teater och vill arbeta med en dialog för att få fördjupad förståelse för samspelet och gestaltande i en dialog.

Mål

Målet är att du ska få en djupare förståelse för dialogarbetet och dina egna verktyg som skådespelare.

Kursupplägg och innehåll

Undervisningen sker i dialogparen och grupp. I en del av kursmomenten tittar du på och är delaktig när andra kursdeltagare arbetar. Detta är en del av kursen och en viktig del i processen. Även en viss repetition mellan gångerna kan förekomma. Vi går bland annat igenom följande moment under kursen:

  • Vi tar reda på vad texten berättar och vad som utgör situation för texten.
  • Vi arbetar vidare med vilja, medel, vändpunkt och motstånd för att göra text och gestaltning tydlig.

Mer information om kursens innehåll och upplägg

Vi erbjuder ett gratis prova-på-tillfälle den 22 augusti för dig som vill veta mer om kursen. Du behöver förboka en plats via länken här Vi gör teater, gestalta en dialog Distans Live - Folkuniversitetet

Fortsättningsmöjligheter

Gestalta en dialog är en kurs som du kan gå flera gånger om du vill. På så sätt får du chans att prova på flera olika dialoger. Varje kurs är unik på så sätt att vi har nya texter som vi arbetar med. Om du vill slipa på monologer kanske distanskursen Vi gör teater – gestalta en monolog Distans Live är något för dig. Prata gärna med din kursledare om dina utvecklingsmöjligheter.

Kursanordnare

Folkuniversitetet, Kursverksamheten i Stockholm.

Kursledare

Susanne Sjöquist

Susanne har lett teatergrupper sedan 1980-talets mitt på Vår Teater, Stockholms Teaterverkstad m.m. Hon var med och startade och ledde teater Kompassen, en fri grupp i Nacka som spelade allt från revy och barnteater till dagsaktuell samhällsengagerad teater.

Susanne har kandidatexamen och lärarlegitimation i Teaterämnena + Estetisk kommunikation. Hon har undervisat 15 år på gymnasienivå, fortbildat sig på Teaterhögskolan i Stockholm och har stor erfarenhet av skådespeleri och teater i olika sammanhang och funktioner. Susanne är även utbildad Gestaltterapeut.

"Jag vill ge mina deltagare mod och lust att utforska och utvecklas tillsammans. Teater är för mig ett kollektivt och undersökande arbete där alla i gruppen är lika viktiga för processen och berättandet. Trygghet, respekt och lust är grundpelare i min undervisning."

Susanne Sjöquist

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
5 nov 2024 - 3 dec 2024
Tisdag
Antal tillfällen
5
Första tillfället
tis 5 nov 2024 kl 17:30-19:00
  • tis 12 nov 2024 kl 17:30 - 19:00
  • tis 19 nov 2024 kl 17:30 - 19:00
  • tis 26 nov 2024 kl 17:30 - 19:00
  • tis 3 dec 2024 kl 17:30 - 19:00
Studietimmar
10
Kurs-ID
116998
Pris
1250 kr