Gestalta en monolog - Distans Live

Plats Distans

Den här kursen hjälper dig att få en djupare förståelse för monologarbete och dina egna verktyg som skådespelare - en lärarledd onlinekurs som ges på distans via Skype, där undervisningen är interaktiv och genomförs i realtid.

Boka kursen nu

Förutsättningar för att delta

Det här är en lärarledd kurs som ges på distans via Skype, där undervisningen är interaktiv och genomförs i realtid. Du kommunicerar direkt med din kursledare och dina kurskamrater precis som i ett fysiskt klassrum, men via din egen dator. Detta kräver att du har tillgång till dator med kamera, mikrofon och högtalare samt internetuppkoppling. I god tid innan kursstarten kommer du få instruktioner om hur du går tillväga för att delta på kursen.

Målgrupp och förkunskaper

Den här kursen vänder sig till dig som har erfarenhet av teater och vill arbeta med en monolog för att få fördjupad individuell förståelse för gestaltningsarbete. Monologen kan du använda när du söker till teaterutbildningar.

Mål

Målet med kursen är att du ska få en djupare förståelse för monologarbete och dina egna verktyg som skådespelare.

Kursinnehåll

Vi tar reda på vad texten berättar och vad som utgör situation för texten. Vi arbetar vidare med vilja, medel, vändpunkt och motstånd för att göra text och gestaltning tydlig. Vi arbetar även med dina personliga förutsättningar vid en söksituation.

Kursupplägg

Undervisningen sker individuellt och en liten grupp på max 5 deltagare. I en del av kursmomenten tittar du på och är delaktig när andra kursdeltagare arbetar. Vi jobbar även med gemensam text. Detta är en del av kursen och en viktig del i processen.

Mer information om kursens innehåll och upplägg

Vi erbjuder ett gratis prova-på-tillfälle för dig som vill veta mer om kursen. Detta tillfälle ges på distans den 8 september. Du behöver förboka en plats och länk till anmälan finns längre ner här på sidan.

Fortsättningsmöjligheter

Gestalta en monolog är en kurs som du kan gå flera gånger om du vill. På så sätt får du chans att prova på flera olika monologer. Varje kurs är unik på så sätt att vi har nya texter som vi arbetar med. Prata gärna med din kursledare om dina utvecklingsmöjligheter.

Kursanordnare

Folkuniversitetet, Kursverksamheten i Stockholm.

Kursledare

Susanne Sjöquist

Susanne har lett teatergrupper sedan 1980-talets mitt på Vår Teater, Stockholms Teaterverkstad m.m. Hon var med och startade och ledde teater Kompassen, en fri grupp i Nacka som spelade allt från revy och barnteater till dagsaktuell samhällsengagerad teater.

Susanne har kandidatexamen och lärarlegitimation i Teaterämnena + Estetisk kommunikation. Hon har undervisat 15 år på gymnasienivå, fortbildat sig på Teaterhögskolan i Stockholm och har stor erfarenhet av skådespeleri och teater i olika sammanhang och funktioner. Susanne är även utbildad Gestaltterapeut.

"Jag vill ge mina deltagare mod och lust att utforska och utvecklas tillsammans. Teater är för mig ett kollektivt och undersökande arbete där alla i gruppen är lika viktiga för processen och berättandet. Trygghet, respekt och lust är grundpelare i min undervisning."

Susanne Sjöquist

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
29 sep 2022 - 27 okt 2022
To 17:15 - 18:45
Tillfällen
5
Studietimmar
10
Kurs-ID
1139925
Pris
1500 kr