Barndans Födda 2016

Plats Umeå

På barndansen tar vi tillvara på barnens glädje inför att utforska sitt eget rörelsespråk och uttryck. Detta resulterar i dansanta övningar och enklare koreografier i nivå med barnens förmåga.

Boka reservplats
I barndansen får barnen utlopp för sin rörelse- och dansglädje! Genom ett lekfullt och utforskande förhållningssätt till dansen övar vi musikalitet, dynamik, socialt samspel, grov- och finmmotorik, koordination, styrka och balans. Genom improvisation tar vi tillvara på barnens glädje inför att utforska sitt eget rörelsespråk och uttryck. Detta resulterar i dansanta övningar och enklare koreografier i nivå med barnens förmåga.
På barndansen dansar barnen själva i danssalen med läraren och övriga barn, föräldrarna väntar utanför! Därför lägger vi stort fokus på att jobba med både individens och gruppens trygghet i danssalen. Observera dock att en förälder eller annan ansvarig vuxen måste finnas kvar i huset under lektionen!

Kursledare

Lisa Brännström

När ni kommer till mina dansklasser ska ni framförallt få smittas av rörelseglädjen som dansen kan ge! För både de yngre och äldre ligger även stort fokus på den egna utvecklingen tillsammans med kroppsmedvetenhet.

Är född och uppvuxen i Umeå, efter dansgymnasium och två förberedande linjer på Balettakademien i Umeå och Stockholm studerade jag på Danshögskolan. Efter det studerade jag vidare och har nu även lärarexamen från Karlstads Universitet.

Har vidareutbildat mig inom dansen genom bl.a. kurser i Chicago, New York och Paris. Har arbetat som dansare i olika projekt i Umeå och Stockholm. Arbetat som dansare på Europas största scen; Disneyland Paris och på hotellanläggningen Union Lido i Italien. Skolor som jag arbetat på är bl.a. Balettakademien, Marikas Dans & Modestudio, BASE23, Kulturskolan Gävle och Vasaskolan Gymnasiet Gävle.

Jag undervisar kvällsklasser i balett och barndans.

Sedan våren 2018 är Lisa även Balettakademien Umeås pedagogiska ledare.

Har du frågor?

Kontakta Anna Pamela Elisabeth Styrke

anna.ostman-styrke@folkuniversitetet.se

Tid
30 jan 2021 - 08 maj 2021
Lö 10:20 - 11:00
Tillfällen
12
Plats
Nygatan 43, 90333 Umeå
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1092275
Pris
1350 kr