Sök Meny
Föreningar i samarbete

Föreningar i samarbete

Folkuniversitetet är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen och därför väljer många att samarbeta med oss. Här är någraav dem som har valt att samarbeta med Folkuniversitetet i Sundsvall.

Hem och Samhälle

Förbundet hette från starten 1919) Sveriges Husmodersföreningars Riksförbund. Men sedan 1999 heter förbundet Riksförbundet Hem och Samhälle. Förbundet har en lång tradition av samhällsengagemang och värnar främst för familjens trygghet och jämställdhet mellan kvinnor och män.
Klicka här för att komma till Hem och Samhälles hemsida

Mittuniversitetets studentföreningar

Studentkören Gungner 
Studentkören Gungner på Facebook

Taubesällskapet Nordosten

Taubesällskapet Nordosten i Sundsvall bildades i september 2008 med målsättningen att bevara och sprida vår svenska visskatt och företrädesvis då Evert Taubes texter och musik.
Klicka här för att komma till Taubesällskapet Nordostens hemsida

Sundsvalls Motorveteraner

Sundsvalls Motorveteraner är en ideell förening. Föreningen verkar för att gamla fordon av motorhistoriskt intresse bevaras och att information om verksamheten sprids. Detta sker i samband med olika aktiviteter. Några exempel är deltagande i veteranfordons- rallyn, veteranfordonsmarknader och olika kulturella arrangemang. Den viktigaste informationskanalen för medlemmarna är klubbtidningen Veteran Aktuellt.
Klicka här för att komma till Sundsvalls Motorveteraners hemsida

Senioruniversitetet Sundsvall (SUS)

Senioruniversitetet i Sundsvall (SUS) grundades 1993 för att ge seniorer möjlighet till fortsatta studier. SUS är en ideell förening som är politiskt, religiöst och fackligt obunden. Föreningen ordnar studieverksamhet för sina medlemmar i form av föreläsningar, kurser, temadagar, utflykter, studieresor, studiebesök m.m.
Klicka här för att komma till Senioruniversitetet Sundsvalls hemsida

Nivrens Folkdansgille

Nivrens Folkdansgille arbetar hårt för att bevara det svenska kulturarvet inom folkmusiken, genom dansen, musiken, hantverket och dräkterna. Nivrens Folkdansgille äger och driver Värstaborg som en central lokal för folkmusik i Sundsvalls område.
Klicka här för att komma till Nivrens Folkdansgilles hemsida

Huljens Byförening

Byföreningen arbetar med att forska, kartlägga och dokumentera släkten och händelser i Huljens historia. De arrangerar även olika arrangemang i Monicas Café.
Klicka här för att komma till Huljens Byförening

Konstnärs Solvor

Vi har ett långt och nära samarbete med konstnären Solvor Irene Johansson som leder kurser inom keramik och målning hos oss.
Klicka här för att komma till Solvors hemsida

Vetenskapslunch (under MIUN)

Tillsammans med Mittuniversitetet och Kulturmagasinet arrangerar vi föreläsningar som går under namnet ”Vetenskapslunch” som hålls flera torsdagar varje månad i Kulturmagasinets föreläsningssal. Håll utkik på vår och Kulturmagasinets hemsidor för exakta datum och tider.
Klicka här för att komma till Kulturmagasinets hemsida

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Låna vår replokal

Sjunger du eller spelar i ett band?

Vi på Folkuniversitetet kan hjälpa dig
eller ditt band att utvecklas.
Hör av dig till oss så pratar vi om dina behov.

Maila oss

Open Campus

Swedex-Test

Vill du visa att du har kunskaper i svenska? Swedex ger dig möjlighet att göra det!

Swedex-Test