Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Engelska B2

Engelska B2

På den här kursen uppnår du kunskaperna på motsvarande nivå B2. Det är en fortsättningskurs där du lär dig att förstå avancerade texter och samtala i både yrkes- och problemsituationer. Efter kursen kan du uttrycka dig klart och detaljerat om ett stort antal varierande ämnen.

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst nivå B2 del 3 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper.

Mål

Efter kursen har du en stor del av kunskaper på nivå B2 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå B2 förstår du huvuddragen i komplexa texter på språket och samtalar nästan obehindrat om olika ämnen.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • läsa avancerade texter
  • samtala fritt och ledigt
  • förklara dina ståndpunkter
  • argumentera i problemsituationer

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på målspråket och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du utvecklar din språkfärdighet genom att läsa tex noveller i originalutgåva, läsa och lyssna på bland annat dagsaktuella nyhetssändningar. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med en del hemarbete mellan kurstillfällena för att få störst utbyte av kursen.

Lärare

Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning. Många gånger har den språket som modersmål eller har bott en längre tid i ett land där språket talas.

Kurslitteratur

Du använder modern kurslitteratur som innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala. Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer oftast med kallelsen till kursen. Många gånger kan du köpa den på kursen.

Kursledare

Agneta Lundgren

Har du frågor?

Kontakta
Folkuniversitetet Karlstad. Tel: 054 - 19 58 48
kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Älvgatan 3, 65225 KARLSTAD
Kursstart
10 sep 2019
Slutdatum
3 dec 2019
Antal veckor
12 veckor
Tider
Ti 09:00 - 10:30
Studietimmar
24
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
12 st
Arr nr.
1017957
Platser kvar
Ja
Pris
1 875 kr

Gör som Rebecka – följ dina drömmar!

Få vårt nyhetsbrev

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning