Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Sticka tillsammans med andra!

Sticka tillsammans med andra!

Vill du hitta andra som har samma intressen som du? Här är huvudsyftet att vi träffas, stickar och lär oss tillsammans om stickning. Redan vid första tillfället är du igång med en egen kreation och har fått nya vänner!

Innehåll

Vi lär oss tillsammans grunderna i stickning, dvs räta och aviga maskor, ökningar och minskningar. Vi övar oss i att läsa/tyda mönster, både i skriven form och i diagramform. Vi undersöker vilket garn som är lämpligt till vad och dess olika kvaliteter samt hur man anpassar mönster efter egna önskemål. Ett tips är att börja sticka på en sjal som kan hinna bli ett färdigt resultat av kursen.

Undervisningsform

Här lär vi oss ihop med gemensamma genomgångar av olika moment. Målet för studiecirkeln är att alla deltagare ska hitta glädjen i att lära nya saker och utveckla något eget

Mål

Här får du en bra grund för att kunna arbeta vidare i grupp eller på egen hand och har säkerligen fått en ny hobby!

Material

Du tar med dig det du vill arbeta med - det är bra med en liten handarbetsnecessär innehållande stickor, nålar, sax, måttband, markörer, papper och penna.

Om studiecirkel

Hos Folkuniversitetet kan ni starta en studiecirkel och få stöd för att bedriva er verksamhet. Vi hjälper er med allt ifrån ekonomiskt stöd, rådgivning och administration till nätverksbyggande och marknadsföring. Grunden för en studiecirkel är en grupp människor som söker kunskap och skapar något nytt tillsammans – ämnesområde väljer ni helt själva! Tänk på att du får en kallelse om det är så att din cirkel kommer att komma igång.

Har du frågor?

Kontakta
Hannele Koski
hannele.koski@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Hospitalsgatan 11, 61132 NYKÖPING
Kursstart
26 feb 2020
Antal veckor
10 veckor
Tid kvar till startdatum:
29 dagar
Tider
On 10:00 - 13:00
Studietimmar
30
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
10 st
Arr nr.
1000403
Platser kvar
Ja
Pris
0 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetet i Södertälje samarbetar med flera föreningar och aktörer runt om i Södertälje. Här kan du läsa mer om våra samarbetspartners.

Våra samarbetspartners