Sashiko på Röhsska -NYHET!

Det finns mycket man kan göra för att förlänga livet på sina kläder. Ett av de mest dekorativa och meditativa sätten är att lappa och laga med lagningstekniken Sashiko.

Sashiko betyder ”små stygn” och är ett japanskt sätt att laga och förstärka textilier på ett dekorativt vis. Med många små förstygn kan olika lager fogas samman samtidigt som ytan täcks med vackra mönster.

Målgrupp
Inga förkunskaper krävs. För dig som är intresserad av att lära dig mer om sashikotekniken och laga dina textilier på ett dekorativt och hållbart sätt.

Att komma igång med sashikotekniken och fortsätta med den i kommande projekt.

Innehåll
Workshopen inleds med en guidning i Inspiration Östasien, en av Röhsska museets basutställningar. Östasiatiskt konsthantverk har under många hundra år varit en viktig inspirationskälla i Norden, framförallt det äldre japanska och kinesiska hantverket.
Den kunnige och inspirerande workshopledaren Johan Åberg berättar om sashiko, visar moment och handleder individuellt.

Litteratur/material
I kursavgiften ingår material. Men uppskattat om deltagarna tar själva tar med jeans som de är intresserade av att laga med sashiko.

I källarplanet på Röhsska finns låsbara skåp och klädhängare.
Bild Johan Åberg @dyeforindigo

Johan Åberg

Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08
artcollege@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Vasagatan 39, 41137 GÖTEBORG
22 sep 2019
Slutdatum
22 sep 2019
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
66 dagar
Sö 11:00 - 16:00
(En studietimme är 45 minuter)
1 st

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.

Få vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser

Kvalitet och Miljö

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal i Göteborg.

Kontakta oss!