Bygg din egen nyckelharpa Nyhet

Är du duktig på snickeri och söker en ny utmaning? Varför inte bygga din egen nyckelharpa? Vi ger dig chansen på den här kursen!

Mål

Målet med den här kursen är att du med hjälp av tidigare kunskaper inom träslöjd och med guidning av vår kursledare ska få möjlighet att bygga ditt eget instrument, en nyckelharpa.

Förkunskaper

Kursen passar dig som redan har grundkunskap inom snickeri, som gillar att slöjda på fritiden men söker en utmaning.

Kursinnehåll

Nyckelharpan är ett mycket spännande instrument med en lång historia. Den tidigaste dokumentationen av instrumentet daterar hela vägen tillbaka till medeltiden. Under kursens gång kommer du att bygga en nyckelharpa helt från grunden med hjälp av vår duktiga kursledare, Lars. Materialet kommer att finnas tillgängligt att köpa till ett paketpris, där allt du behöver för att bygga din egen nyckelharpa finns med. Upplägget kräver att du kan göra vissa enklare moment på egen hand utanför kurstillfällena. Vi kommer att använda en slöjdsal med tillgång till maskiner som bandsåg. Kursen pågår från januari till maj, ni träffas en gång i månaden under en hel helg mellan tiderna:
  • lördag-söndag 09:00-16:00 (1 timmes lunchrast)

Studiematerial

Kostnad för material tillkommer. Mer information om priser och innehåll gällande materialpaketet kommer.
OBS! Anmäl dig senast den 6/1!!!

Folkuniversitetet står inte för försäkring vid eventuella skador eller olyckor.

Lars Lithén "Jag byggde min första nyckelharpa 1979. Mitt fritidsintresse har sedan dess kretsat kring detta spännande instrument." Läs mer om Lars Lithén

Louise Eriksson
louise.eriksson@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Kaggensgatan 42, 39232 KALMAR
26 jan 2019
Slutdatum
19 maj 2019
Antal veckor
5 veckor
Lö 10:00 - 18:00
Sö 10:00 - 18:00
(En studietimme är 45 minuter)
10 st
10 525 kr

Prenumerera mera!

Ort
(Falkenberg, Halmstad, Helsingborg, Kalmar, Karlskrona, Kristianstad, Lund, Malmö eller Växjö)
E-postadress

Behöver du hjälp?

Hör av dig till oss så hjälper vi dig att hitta rätt kurs eller nivå.
info.kalmar@folkuniversitetet.se
Tel: 0480-282 55

Hitta din kursnivå

A1 Jag kan förstå och använda mycket enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

A2 Jag kan förstå fraser som rör personliga förhållanden och på ett enkelt sätt beskriva mig, min familj och mitt arbete.

B1 Jag kan oförberedd delta i vardagliga samtal, länka ihop fraser och förklara mina åsikter.

B2 Jag förstår huvuddragen i komplexa texter och kan nästan obehindrat samtala detaljerat om olika ämnen.

C1 Jag kan läsa krävande texter med underförstått innehåll, prata utan att leta efter ord och använda språket effektivt för olika ändamål.

C2 Jag kan höra, läsa och prata språket så gott som flytande, referera fakta och argument och använda stilvariationer.

Utförligare beskrivning