Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Fortsättning - Tigsvetsning

Fortsättning - Tigsvetsning

Vi träffas i en fullt utrustad verkstad för metall och svets och fördjupar oss inom tigsvetsning. Vi samarbetar med Curt Nicolin Gymnasiet.

Vi träffas i en fullt utrustad verkstad för metallbearbetning och svets. Vi går igenom grunderna inom Tig-svetsning. Kursen är både för nybörjare och för dig som tidigare svetsat och vill bygga på dina kunskaper. Vi samarbetar med Curt Nicolin Gymnasiet.

Mål

Du kan efter kursen (beroende på din egen förmåga) hantera en Tig-svets samt dess olika funktioner, sammanfoga både rostfritt och obehandlat stål av olika form samt få kännedom om hur man sköter om svetsmaskinen. Du lär dig även vilka material du kan sammanfoga, val av tillsatsmaterial och vilken gas du använder för att lyckas bäst med detta. Tig-svetsning i aluminium kommer beröras i mån av tid och intresse.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs och har du förkunskaper anpassar vi kursen efter dina önskemål. Undervisning sker både gemensamt och individuellt. OBS! Vi har en åldersgräns från 16 år.

Upplägg

Vi träffas fredagar under fem veckor och startar med grunderna inom Tig-svetsning.Du väljer sedan själv vad du vill öva på inom berörd svetsmetod. Kursen bedrivs på hobbynivå och ger dig möjlighet att lära känna svetsteknikens grunder och möjligheter. Antingen tränar du på att förbättra dina kunskaper eller så väljer du att skapa ett föremål i samråd med läraren. Alla deltagare får eget bås med egen svets att arbeta vid.

Produkter

Det finns utrymme för att skapa föremål utifrån egna idéer i mindre skala, men inga större avancerade projekt. Ledaren förbehåller sig rätten att bestämma vad som fungerar att tillverka och står för pedagogiska idéer förenat med svetskunskaper. Vi uppmuntrar till egna små projekt då det är ett bra sätt att lära sig.

Kursmaterial

Grundmaterial ingår i kursavgiften och består av plåtbitar i rostfritt och vanligt stål. Det finns även nytt material att köpa på plats, kostnad tillkommer då. Om du har egna skrotfynd som du vill jobba med kan du ta med dessa till andra kurstillfället. Du kan även ta med och laga egna föremål under kursen till exempel trädgårdsredskap. Det är viktigt att du stämmer av med ledaren innan du tar med dig egna saker.

Bra att veta

Skyddskläder krävs; Sådana finns att låna i varierande storlekar, både overall och skor. Skor för utlåning finns i storlekarna 38 - 44. Önskar du ta med egna skyddskläder, tänk på att de måste vara gjorda av bomull och skorna måste ha stålhätta för att du ska få vistas i lokalen.

Övrigt

Vi träffas kl 16.45 vid stora ingången och går sedan gemensamt till lokalerna.

Kursledare

Filip Andrén

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst Norrköping
info.norrkoping@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Finnvedsvägen 4, 61230 Finspång
Kursstart
22 nov 2019
Slutdatum
20 dec 2019
Antal veckor
5 veckor
Tid kvar till startdatum:
10 dagar
Tider
Fr 17:00 - 20:00
Studietimmar
20
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
5 st
Arr nr.
1037475
Platser kvar
Ja
Pris
2 475 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Lär dig svenska

Senioruniversitetet i Norrköping

Senioruniversitetets aktuella program