Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Diplomerad grafisk designer, kväll

Diplomerad grafisk designer, kväll

Om du vill få de mest effektiva verktygen och utveckla din kompetens inom grafisk design – då är denna diplomutbildning en utmärkt grund.

Målgrupp

Arbetar du som kommunikatör, administratör eller liknande och behöver en grafisk inriktning och kompetens i ditt arbete, eller vill du pröva på för att se om grafisk design är något för dig? Då är vi rätt val för dig!

Utbildningen vänder sig främst till dig som är intresserad men ännu inte har så stor erfarenhet av grafisk design. Om du redan har ett annat arbete kan mer kunskap på området öppna för nya karriärmöjligheter. Som egenföretagare är det även en stor fördel att kunna mer om grafisk design för att underlätta den egna verksamheten.

Detta är en utbildning för dig som vill bli säkrare i att skapa en genomtänkt design på egen hand.
Du behöver inte ha några förkunskaper i ämnet. Med designprocessen som grund integrerar vi olika delar av designmetodiken: digitala verktyg, skissteknik, bild, typografi, layout, budskap och målgruppsanpassning.

Mål

Fokus för denna diplomutbildning är att ge dig verktyg för visuell kommunikation, perception och grafisk design. Du lär dig inte bara verktygen i Adobe-programmen utan också så mycket mer vad gäller tillämpningen. Detta gör att du själv kan bygga upp enklare grafiska produkter och trycksaker – från idéstadium till färdig produkt. Du skapar din portfolio under din termin hos oss och du hinner långt på kort tid.

Innehåll

Utbildningen är skräddarsydd och speglar både djup och bredd inom grafisk design med delkurser i praktisk och teoretisk design, färg och form, bilduttryck, typografi, layout, designmetodik, materialkunskap samt digitala verktyg.

Du lär dig också om hur seendet fungerar och om skissteknik. Det gör att du med hjälp av datorprogrammen kan skapa bra grafiska lösningar på ett effektivt sätt.

Exempel på uppgifter: Logotyp, trycksaksdesign och storformat som till exempel affisch.

Undervisningsform

Utbildningen består av föreläsningar, övningar och uppgifter i flera olika delkurser.
Våra lärare har en akademisk utbildning inom sina fackområden och en mångårig yrkeserfarenhet inom grafisk design, kommunikation och trycksaksproduktion. Detta gör att du får ta del av en stor kunskap på respektive område. All undervisning är lärarledd vilket gör att du utvecklats snabbt i en mindre grupp med 10-15 deltagare.

Litteratur/material

Vid första tillfället går läraren igenom den kurslitteratur som kommer att användas under utbildningen.

Övrig information

Kursavgiften kan delbetalas under terminen mot en avgift på 100 kr. För dig som är Mac användare: Våra IT- kurser ges i datorsalar där operativsystemet är Windows men det mesta i de programvaror kursen omfattar ser likadant ut i Mac.
Det krävs 75 procent närvaro i alla delämnen samt att alla uppgifter fullgjorts för att kunna få ut ett diplom efter kursens slut.

Huvudlärare

Christel Copp med huvudansvar för teoretisk design samt ytterligare lärare inom respektive delkurser.

Länkar

Kursledare

Christel Copp
Daniel Eriksson
Ulla Ohlson Andrén
Ralph Källström
Maria Ahlström

Har du frågor?

Kontakta
Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08
artcollege@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Första Långgatan 16 B, 41328 GÖTEBORG
Kursstart
17 feb 2020
Slutdatum
18 maj 2020
Antal veckor
12 veckor
Tid kvar till startdatum:
22 dagar
Tider
Må 18:00 - 21:00
To 18:00 - 21:00
Studietimmar
96
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
24 st
Arr nr.
1037327
Platser kvar
Ja
Pris
19 900 kr

Gör som Rebecka – följ dina drömmar!

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.

Få vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser

Kvalitet och Miljö

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal i Göteborg.

Kontakta oss!