Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Workshop i olika steg - Pilgrimsvandring

Workshop i olika steg - Pilgrimsvandring

Funderar du på att göra en pilgrimsvandring? Har du aldrig varit på väg till Santiago de Compostela? Har du inte så mycket erfarenhet av att vandra i flera dagar i ett främmande land? Eller saknar du det sista modet att gå ensam? Då kommer denna dag att kunna reda ut en del frågeställningar!

Pilgrimsvandring är trendigt idag - Men varför?

Medeltida människor gjorde en pilgrimsfärd till Santiago de Compostela och till andra pilgrimsresmål, i hopp om förlåtelse för sina synder eller mirakulös helande av sina sjukdomar. Detta mål för pilgrimerna finns redan i roten till ordet pilgrimsfärd, som avslöjas i den latinska peregrinus. Ordet betyder "främmande" och "söka frälsning utomlands". Santiago de Compostela har blivit den mest populära pilgrimsresmålen i Europa idag.

Pilgrimsvandringar i tidigare tider hade nästan uteslutande religiösa skäl. Många pilgrimsvandringar i dag har dock ingen koppling till en viss religion, eftersom att en vadnring helt enkelt genomförs av många för att glömma stressen i vardagen och rensa huvudet. I vilket fall; Oavsett om du bara bara vill vara för dig själv, ta en paus eller för att hitta rätt svar så är pilgrimsvandringen alltid en slags spirituell väg. Många av pilgrimerna är studenter, men även många pensionärer, arbetare, chefer och präster tar vägen till Santiago de Compostela.

Funderar du på att göra en pilgrimsvandring?

• Har du varit på väg till Santiago de Compostela, men du kanske inte har så mycket erfarenhet av att vandra i flera dagar i ett främmande land?
• Eller kanske saknar du det sista modet att gå ensam?
Vår kursledare för dagen kommer att hjälpa dig med att besvara en hel del frågor.

Vi kommer bland annat att arbeta med frågor som:

• Kan jag göra det ensam?
• Vad gör jag om jag får blåsor?
• Måste jag alltid sova i ett rum med 40 andra snarkande pilgrimer?
• Har jag råd?
• Hur många kilometer kan jag faktiskt gå på en dag?
• Måste jag träna tidigare?
• Behöver jag verkligen dom där dyra högteknologiska strumporna
• Hur känns det att gå 20 kilometer rakt?
• Vem bär min ryggsäck när jag inte kan längre?

Det var vår kursledare Cornelia Lohf's tankar och frågor innan hennes första camino. Cornelia gick sin första vandring 2005 och denna resa bestod av ca. 350 km - Hon anlände i mål utan problem, men med tusen känslor i Santiago de Compostela och vidare till Finisterra.

Dagen kommer att både innehålla seminarium och ett fokus på workshoppar kring fenomenet Pilgrimsvandring. Du är välkommen att anmäla dig till oss oavsett om du själv har genomfört en vandring eller bara är nyfiken på ämnet. Delta med ett öppet sinne eftersom att vi vill skapa en utbytesplats där människor med både erfarenhet inom vandring och totalt nybörjare träffas

Vi träffas klockan 09.30 och håller till med dagen på Folkuniversitetet, Nygatan 43. Glöm inte att ta med lunch! Folkuniversitetet bjuder på kaffe och te under dagen.

Varmt välkommen med din anmälan till denna spännande dag!

Kursledare

Cornelia Lohf

Har du frågor?

Kontakta
Peter Wester
peter.wester@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Nygatan 43, 90330 UMEÅ
Kursstart
1 feb 2020
Slutdatum
1 feb 2020
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
7 dagar
Tider
Lö 09:30 - 15:30
Studietimmar
7
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
1 st
Arr nr.
1046837
Platser kvar
Ja
Pris
120 kr

Rabatt på böcker