Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Läkeörter - hur du skapar ditt gröna apotek

Läkeörter - hur du skapar ditt gröna apotek

En teoretisk och praktisk kurs där du får kunskap om svenska örters verksamma ämnen, hur du plockar, bereder och använder dem.

Kursledaren Marie-Louise Eklöf, en av Sveriges främsta experter på läkeörter, guidar genom det gröna husapotekets rikedom och kraft.
Du får gedigen kunskap om hur örter verkar, när och hur de kan användas och inte minst hur de ska beredas. Senaste nytt om örternas aktiva ämnen blandas med historiens vingslag där du bland annat får stifta bekantskap med Hildegard av Bingen, som känns rå rätt i tiden trots att hon verkade under 1100-talet.

Innehåll

  • 1. Det gröna apotekets potential. Historik, hur örterna verkar, hur du plockar, brukar och bereder dem.
  • 2. Lättare åkommor som kan behandlas med hjälp av det gröna apoteket. Vilken ört är lämplig att använda vid t.ex. förkylning, matsmältningsproblem, huvudvärk och andra vanliga små hälsoproblem.
  • 3. Hur kan jag lägga upp ett grönt apotek? Denna kväll handlar om hur du kan göra teer, tinkturer och örtoljor. Vi avslutar med att göra en användbar klassisk tinktur.

Kursledaren

Kursledaren Marie-Louise Eklöf är komplementärmedicinare med fytokemi som specialitet. Hon räknas i dag till en av de främsta i Sverige på området vilda växter och deras terapeutiska användning. Sedan 1995 driver hon Eklöfs Inspira, ett grönt apotek på Rörstrandsgatan i Stockholm. På Inspirapraktiken har hon under dessa år jobbat med konsultationer runt hälsa baserade på vad det gröna apoteket kan erbjuda för att stödja kroppen vid ohälsa. Marie-Louise har sedan 25 år tillbaka arrangerat utbildningar till Läkeörtspedagog och Läkeörtsterapeut. På Norstedts förlag har hon gett ut flera böcker om örters användning, bland annat Gröna Apoteket som närmast kan klassas som en uppslagsbok i ämnet. Hon genomför guidade örtvandringar och håller inspirationsföreläsningar. – Välkommen till en kunskapsmättad och inspirerande kurs, som ligger helt rätt i tiden!

Länkar

Kursledare

Marie-Louise Eklöf

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Rörstrandsgatan 42, 11340 STOCKHOLM
Kursstart
8 okt 2019
Slutdatum
22 okt 2019
Antal veckor
3 veckor
Tid kvar till startdatum:
15 dagar
Tider
Ti 18:45 - 21:00
Studietimmar
9
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
3 st
Arr nr.
1019708
Platser kvar
Ja
Pris
1 475 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners