Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Shared Reading - Vi läser tillsammans

Shared Reading - Vi läser tillsammans

Tycker du att poesi är obegripligt och pretto? Och vad är poängen med noveller egentligen, de är ju så korta? På denna kurs i Shared Reading i Helsingborg djupdyker vi i litteraturen.

Jag vet att något magiskt händer när man läser och pratar om litteratur med andra människor. Andras ögon och tolkningar öppnar nya dörrar i texten och plötsligt ser man texten på ett helt nytt sätt!

Läsningen på denna kurs guidas av mig, Therése. Jag är utbildad i läsmetoden Shared Reading av organisationen The Reader i Liverpool, Storbritannien och jag leder flera läsgrupper på Folkuniversitetet. Den här metoden skiljer sig från en vanlig bokcirkel eftersom all läsning sker under kurstillfällena. Du behöver inte läsa något inför våra träffar och du kommer inte att få några hemuppgifter. Vi är bara i nuet!

Så kom och läs tillsammans med mig, så bänder vi tillsammans upp dikter och njuter av det kluriga med noveller. Inför varje kurstillfälle väljer jag en dikt eller novell (eller både och!) och läser högt. Att bara sitta och lyssna noggrant på varje ord är både avslappnande och spännande. Under läsningens gång gör jag pauser för tankar, frågor och samtal där både det litterära och personliga får plats. Målet är ett öppet, nyfiket och tillåtande samtal!

Kursledare är Therése Mellby. Therése är utbildad Shared Reading Reader Leader och leder flera läsgrupper på Folkuniversitetet. Hon har också en magister i Litterärt skapande.

Kursledare

Therése Mellby

Har du frågor?

Kontakta
Therése Mellby
therese.mellby@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Gasverksgatan 17, 25225 HELSINGBORG
Kursstart
13 mar 2020
Slutdatum
18 apr 2020
Antal veckor
6 veckor
Tid kvar till startdatum:
112 dagar
Tider
Fr 10:00 - 11:30
Studietimmar
12
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
6 st
Arr nr.
995800
Platser kvar
Ja
Pris
855 kr

Vilken språknivå ska jag välja?

Våra språkkurser är indelade i sex nivåer.

Läs mer om vilken nivå som passar dig!

New in Sweden?

Do you want to learn Swedish for free? Do you want to start working as soon as possible? Whether you moved to Sweden for asylum, work or a loved one, we will help improve your Swedish.

More about life in Swedish

Prenumerera på nyhetsbrevet!

Namn
Ort
(Falkenberg, Halmstad, Helsingborg, Kalmar, Karlskrona, Kristianstad, Lund, Malmö eller Växjö)
E-postadress