Så ansöker du

Här kan du läsa om hur du steg för steg ska göra för att ansöka till yh-programmet Drift- och fastighetstekniker.

Börja med att klicka på knappen Ansök nu på utbildningens startsida för att påbörja din ansökan. Du kommer direkt till yh-antagning.se där du uppmanas att skapa ett konto, om du inte redan har ett.

Bifoga i ansökan

För att styrka dina meriter ska du i din ansökan bifoga betyg/intyg som styrker din behörighet.

Du kan antingen skanna in eller fota med din mobil för att kunna bifoga dokumenten digitalt. Vi tar enbart emot dokument i formaten jpg, pdf och png. Var noga med att personnummer samt för- och efternamn syns tydligt på alla bifogade sidor.

Om du som sökande inte har kvar dina betyg, kan du kontakta stadsarkivet i den kommun som du studerat i, om inte gymnasieskolan där du studerade har dem kvar.

För dig med gymnasieexamen, komvuxbetyg eller omdöme från folkhögskola

Du ska endast bifoga betyg och/eller omdöme från dessa studier. Du ska alltså inte skicka in arbetsintyg, CV eller betyg från högre studier.

För dig med utländska gymnasiebetyg

Om du har utländska gymnasiebetyg ska dessa översättas och valideras av Universitets- och högskolerådet, läs mer på UHR. Tänk på att ansöka om validering i god tid. Du ska inte skicka in arbetsintyg eller CV.

För dig som vill åberopa reell kompetens

Du ska lämna in en Kompetenskartläggning och bifoga de intyg från arbeten, utbildningar och kurser som styrker den kompetens som du uppger i Kompetenskartläggningen.

Ladda ner formuläret Kompetenskartläggning.

När du söker till utbildningen ska du:

  1. Kryssa i rutan Åberopa reell kompetens i din ansökan på yh-antagning.se
  2. Ladda upp ifylld kompetenskartläggning samt de intyg som styrker den.